Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Na otvorenje novog centra u Velikom Trgovišću dolazi i Reinhold Würth

03. Rujan 2022.
Reinhold Würth

​Idućeg tjedna u Velikom Trgovišću bit će svečano otvoren novi logističko-upravni centar tvrtke Würth-Hrvatska, zdanje koje se proteže na 11 tisuća četvornih metara i koje ujedinjuje sve administrativne i logističke funkcije. Najavljeno je da će na svečanost otvorenja doći i Reinhold Würth (87), predsjednik Nadzornog odbora grupacije Würth te vjerojatno najveći i najpoznatiji europski biznismen kojeg je vidjelo to malo mjesto u Hrvatskom zagorju.

Grupacija Würth svjetski je lider u razvoju i proizvodnji robe za spajanje i pričvršćivanje, s više od 125 tisuća proizvoda za industriju i obrt. Među njima su vijci, alati, kemijski proizvodi, proizvodi za stolare i građevinare, strojevi, instalacijski materijali te neki dijelovi za autoindustriju. Posluje u više od 80 zemalja svijeta s više od 2500 trgovina i 400 tvrtki, od kojih mnoge proizvode široku paletu proizvoda iz područja spojne i solarne tehnike te kemijske i elektroničke proizvode. Grupacija je vlasnica više od 900 patenata i svoje proizvode štiti uporabnim modelima, aktivnim robnim markama i registriranim dizajnom. Prošlu je poslovnu godinu koncern Würth završio s prodajom većom od 17 milijardi eura.

Tvrtka Würth-Hrvatska osnovana je prije 28 godina u Zagrebu, gdje joj je sjedište bilo do prije nekoliko mjeseci kad je preseljeno u Veliko Trgovišće. U novoj zgradi rade 144 zaposlenika, među kojima su i 34 nedavno zaposlena djelatnika iz Velikog Trgovišća i okolice.

Osim veleprodajnog centra u novoj zgradi u Velikom Trgovišću, Würth-Hrvatska ima još 16 veleprodajnih centara: u Zagrebu, Svetoj Nedelji, Osijeku, Rijeci, Splitu, Kaštel Sućurcu, Zadru, Dubrovniku, Varaždinu, Puli, Čakovcu i Karlovcu. U tvrtki je ukupno zaposleno 310 ljudi, a u prošloj godini prihod joj je bio 229 milijuna kuna.

20. rujan 2024 10:29