Tvrtke i tržišta
StoryEditor

S rastom od 17,6 posto Mlinar Grupa lani došla do 163,3 milijuna eura prihoda

29. Svibanj 2024.

Osim što je daleko najveći proizvođač pekarskih proizvoda na hrvatskom tržištu, po prihodima oko dva i pol puta veći od Pan-Peka, sljedećeg po veličini igrača u tom segmentu, Mlinar Grupa najveća je pekarska industrija i u regiji . Članice Grupe, Mlinar Hrvatska, Mlinar Slovenija i tvrtka Hleb i kifle, koja posluje u Srbiji, pokrivaju tržište od 16 milijuna stanovnika. U prošloj je godini Grupa ostvarila rekordnih 163,3 milijuna eura prihoda, što je rast od 17,6 posto u odnosu na 2022. godinu. Početak pak ove godine navijestio je da će otprilike po istoj stopi prihod Mlinar Grupe rasti i u ovoj godini, budući je prihod prvog ovogodišnjeg kvartala premašio isto lanjsko razdoblje za 18 posto.

image

Mladen Veber, predsjednik Uprave Mlinar Grupe

foto Dražen Lapić

- Mlinar je lider u pekarskoj industriji zahvaljujući svom fokusu na inovacije i razvoj novih proizvoda. Svi zaposlenici doprinose transformaciji kompanije, osiguravajući snažan timski duh i zajedništvo. Kroz kontinuiranu kreativnost, inovacije te zapošljavanje mladih talenata, Mlinar gradi budućnost pekarstva - komentira ove pokazatelje Mladen Veber, predsjednik Uprave Mlinar Grupe, te najavljuje ulazak Mlinara u novi investicijski ciklus u sklopu kojega planira značajno proširiti kapacitete linija u tvornici bureka u Osijeku tijekom iduće godine. 

Mlinar Grupa ukupno ima 306 vlastitih prodajnih mjesta, od čega 252 u Hrvatskoj, pet proizvodnih pogona u dvije države te franšiznu mrežu od 20 prodajnih mjesta u Bosni i Hercegovini. Uz prodaju u vlastitoj maloprodajnoj mreži i trgovačkim lancima u Hrvatskoj i regiji, važan dio poslovanja predstavlja i izvoz na tržišta poput Rumunjske, Nizozemske, Švedske, Švicarske i Južne Koreje. U prošloj je godini Grupa prihode od izvoza povećala 38 posto 

 
14. lipanj 2024 09:12