Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Vrabec umjesto Višković Agušaj na čelu Holcima Hrvatska, dva nova člana u Upravi AD Plastika…

17. Listopad 2022.
Dario Vrabec

Dario Vrabec preuzeo je poziciju predsjednika Uprave HOLCIMA (HRVATSKA). U Koromačno je došao s  pozicije  predsjednika Uprave Lactalisa u BiH, a od 2015. do 2018. bio je predsjednik Uprave LEDA. Virna Višković Agušaj, nakon šest godina na čelu HOCIMA u Hrvatskoj podnijela je ostavku i prelazi u HOLCIM GRUPU. U Švicarskoj će u globalnom timu za dekarbonizaciju voditi istraživanje novih sirovina i procesa za proizvodnju cementa s niskim ugljičnim otiskom.

Zlatko Bogadi i Josip Divić postali su novi članovi Uprave AD PLASTIKA, a Ivan Čupić napustio je Upravu tvrtke.

Hrvoje Šimović imenovan je novim članom NO-a CROATIA OSIGURANJA umjesto Vlaste Pavličević.

Adel Bahtanović postao je novi predsjednik NO-a UNIQUA OSIGURANJA umjesto Nikolaja Genčeva Ivanova, Boris Paličev imenovan je njegovim zamjenikom umjesto Georgiosa Bartzisa, a Filip Mihajlov novim članom NO-a umjesto Andreje Stoice i Andreasa Haralda Ofnera.

Aljaž Kovač postao je novi predsjednik Uprave INTEREUROPE umjesto Darka Skrničkog

Nizozemski RUSSELL SQUARE HOLDING preuzeo je vlasništvo nad zagrebačkom tvrtkom MEDIACOM CENTRAL EUROPE ZAGREB od njemačke tvrtke MEDIACOM HOLDING CENTRAL AND EASTERN EUROPE.

Općina Semeljci napustila je vlasničku strukturu VODOVODA OSIJEK, a Karlo Šatvar postao je novi  zamjenik predsjednika tvrtkina NO-a umjesto Krešimira Trtanja.

Jurica Dujmović i Draženka Dujmović napustili su vlasničku strukturu zadarskog INTERMODA. Tvrtka sad ima ukupno osam suvlasnika.

Mladen Benjak postao je predsjednik NO-a NOVOKOMA iz Novog Marofa umjesto Krune Antolića. Također, Dragutin Đakmanec, Zvonimir Puškadija i Ivica Đurin postali su novi članovi NO-a umjesto Vinka Pošte i Zvonimira Puškadije.

Igor Gali postao je suvlasnik vinkovačke tvrtke POLION.

Bernhard Schell napustio je mjesto člana Uprave tvrtke SEGRO.

Luki Boliću dodijeljena je prokura u zadarskom DI MARISU.

19. travanj 2024 15:25