Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Koka imenovala nove članove Uprave i najavila povlačenje sa Zagrebačke burze

29. Lipanj 2022.

Varaždinska peradarsko prehrambena kompanija Koka, članica grupe Vindija, dobila je nove članove Uprave i nove nadzornike. Janko Štefanek imenovan je novim članom Uprave tvrtke čime se u vodstvu tvrtke pridružio dosadašnjem predsjedniku Uprave Stjepanu Sabljaku i članu Nenadu Klepaču. Također, Tamara Drk-Vojnović i Alan Mravlinčić, koji su do sada bili u Upravi tvrtke, te Zvonimir Buterin imenovani su novim članovima Nadzornog odbora, a izabrani na razdoblje od godinu dana. 

Štefanek je prije godinu dana imenovan glavnim financijskim direktorom Vindije, a prije toga je obnašao je istu funkciju u Meteor Grupi, gdje je od 2016. godine bio zadužen za upravljanje financijama, nabavom i IT segmentom poslovanja.

Također, kako se navodi u priopćenju, Glavna skupština tvrtke donijela je i odluku o povlačenju, odnosno delistiranju dionica tvrke, sa Zagrebačke burze. U trenutku donošenja odluke 97,09 posto dionica tvrtke je u vlasništvu Vindije. Iz Koke navode da su se obezali da od svih dioničara koji glasuju protiv odluke otkupiti dionice u roku tri mjeseca od dana upisa odluke u Sudski registar uz pravičnu naknadu koja će iznositi prosječnu cijenu na burzi tijekom protekla tri mjeseca.

Osim toga, predstavnici Skupštine prihvatili su godišnji financijski izvještaj za 2021. godinu, u kojoj su prihodi kompanije iznosili 1,38 milijarde kuna te je ostvarena dobit u iznosu od 6,99 milijuna kuna, koja će biti raspoređeni u zadržanu dobit u cilju daljnjeg investiranja u razvoj poslovanja te podizanje kvalitete proizvodnih procesa.

Inače, Koka je od 12 tvrtki članica Grupe Vidnija, djeluje više od 60 godina te zapošljava više od 1540 ljudi, a njezin vodeći brend je Cekin.

29. travanj 2024 02:51