Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Varteks može nastaviti s poslovanjem jer je Varaždin povukao ovrhu

23. Kolovoz 2022.

Grad Varaždin povlači ovrhu protiv tekstilne kompanije Varteks kako bi tvrtka izašla iz blokade, isplatila radnicima plaće te nastavila s poslovanjem, priopćili su iz Grada.

Grad Varaždin je 11. kolovoza aktivirao zadužnicu za dugovanje Varteksa u iznosu od gotovo 1,3 milijuna kuna, nakon ostavke predsjednika Uprave tvrtke Tomislava Babića, a gradonačelnik Neven Bosilj je odluku o povlačenju ovrhe donio dnas nakon konzultacija na Međustranačkom vijeću. Na sastanku je usuglašeno da će Varaždin povući rješenje o ovrhi tako da Varteks može nastaviti s poslovanjem.

- Na temelju apela tvrtke i s obzirom na cjelokupnu socijalnu situaciju i financijske probleme u kojima se Varteks našao, uzevši u obzir da je Varaždin dio dugovanja u visini od 1,2 milijuna kuna naplatio, odlučili smo povući s naplate koja je stavljena na Finu rješenje o ovrsi u iznosu od otprilike pola milijuna kuna - rekao je Bosilj.

Naglasio je kako mu je drago da su na Međustranačkom vijeću svi pokazali veliko srce i razumijevanje za 850 radnika Varteksa.

- Iskreno se nadam da će odgađanje provedbe naplate pomoći tvrtki da nastavi s radom i ponovo stane na noge - kaže Bosilj.

Naplatom iznosa od 1,2 milijuna kuna Varaždin je naplatio do ovog trenutka otvoreno dugovanje prema upravnom ugovoru, a s naplate je povučeno rješenje za redovno dugovanje na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda u iznosu od oko pola milijuna kuna.

Članica Nadzornog odbora Varteksa Božica Čiček Mutavdžić, ujedno i predsjednica Radničkog vijeća, zahvalila je Varaždinu i gradonačelniku Bosilju za promptno djelovanje, spremnost na razgovor i pokazanu dobru volju da se pomogne radnicima Varteksa.

Iz kompanije pak ističu da su proizvodni kapaciteti Varteksa puni te da je do kraja godine naručeno poslova od inozemnih kupaca u iznosu od 2,2 milijuna eura, kao i da je kolekcija jesen/zima 2022. spremna za ulazak u maloprodajne jedinice.

O stanju u Varteksu raspravljat će se i na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća, koja će se održati u rujnu.

20. travanj 2024 08:47