Ukratko
StoryEditor

Istra – savršena destinacija za pripreme nogometaša

20. Lipanj 2023.
Élber Giovane i Claudijo Pizarro

Istra je poznata po svojim prirodnim ljepotama, kulturi i gastronomiji, ali, kao i ostatak Hrvatske, i po strasti prema nogometu. U regiji se održavaju brojni nogometni događaji koji privlače profesionalce i amatere, kao i slavne goste iz svijeta nogometa. Donosimo zanimljivosti koje spajaju Istru i nogomet: kako je Istra postala omiljena destinacija za zimske pripreme nogometaša, što su radile legende Bayerna na radionici Legends Workshop u suradnji s kompanijom Paulaner u Rovinju i Umagu, te kako se razvija suradnja Turističke zajednice Istarske županije i Bayerna.

Zimske pripreme nogometaša u Rovinju

Rovinj je priznata baza Hrvatskog nogometnog saveza, krovne organizacije hrvatskog nogometa. Hrvatski nogometni savez već dugi niz godina organizira pripremni kamp Hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju gdje se vatreni spremaju za velika natjecanja. Osim toga, Rovinj je i omiljena destinacija za zimske pripreme mnogih drugih nogometnih ekipa iz Hrvatske i inozemstva.

U periodu od 1.1.-20.04.2023. na zimskim je pripremama u Rovinju boravilo čak 95 nogometnih ekipa iz 7 europskih zemalja (Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Švicarska, BiH, Mađarska), među kojima su i naši prvoligaši NK Dinamo Zagreb, NK Osijek, NK Šibenik te NK Lokomotiva Zagreb. Ostvareno je povećanje od 13% u broju noćenja i 8 % u prihodima od smještaja nogometnih ekipa u odnosu na 2022. godinu.

Rovinj nudi vrhunsku nogometnu infrastrukturu i usluge za nogometaše. Na raspolaganju je ukupno 6 nogometnih terena s popratnim sadržajima, od kojih dva nose posebnu međunarodnu oznaku “FIFA Recommended”. Za odigravanje prijateljskih ili natjecateljskih utakmica pred publikom, na raspolaganju je teren čije tribine primaju 1.300 gledatelja. Nogometne ekipe mogu birati između različitih paketa smještaja, i prehrane u hotelima Maistra Hospitality Group, koji nude sve potrebne sadržaje za oporavak i relaksaciju poslije treninga.

Kvaliteta usluga koju nogometnim klubovima pruža Maistra na vrhunskoj je razini. Nogometaši mogu uživati u udobnom smještaju s pogledom na more ili park, posebnim jelovnicima prilagođenim njihovim potrebama, wellness i spa centrima s bazenima i saunama, fitness centrima s modernom opremom, te raznim sportskim i zabavnim sadržajima.

Paulaner Legends Workshop u Rovinju

Jedan od zanimljivih događaja koji se ovih dana odvijao u Rovinju je Paulaner FCBM Legends Workshop. Taj radni sastanak okupio je vodstvo bavarskog velikana svjetskoga glasa, kluba FC Bayern München, i njegove sponzore, među kojima se ističe Paulaner kao glavni partner FCBM Legendsa. FCBM Legends poseban je tim koji čine bivši igrači Bayerna koji su ostavili dubok trag u povijesti kluba i nogometa općenito.

Na radionici smo imali priliku ugostiti i tri slavne legende Bayerna: Brazilca Giovana Elbera, najboljeg stranog strijelca u povijesti Bundeslige, Peruanca Claudija Pizarra, jednog od najboljih napadača u povijesti kluba, te Nijemca Raimonda Aumanna, bivšeg vrhunskog vratara i osvajača Svjetskog prvenstva 1990. godine. Njihova prisutnost u Rovinju bila je velika čast i prilika za promociju destinacije.

Radionica se održala na dvije lokacije, u Rovinju i Umagu, gdje su sudionici imali priliku u brojnim iskustvima doživjeti Istru, te uživati u ekskluzivnom smještaju i regionalnoj gastronomiji, kao i okušati se u golfu. Sve to ostavlja snažne dojmove koji Istri omogućuju da se još jače profilira u ovoj ekskluzivnoj tržišnoj niši.

Suradnja Turističke zajednice Istarske županije i Bayerna

Turistička zajednica Istarske županije i ove godine nastavlja važno strateško partnerstvo s Bayern Münchenom. Ovaj savršen primjer kobrendinga Istarske županije i jednog od najpoznatijih nogometnih klubova na svijetu započeo je 2018. godine i od tada Istra koristi velike komunikacijske i promotivne mogućnosti koje navedeno partnerstvo nudi.

U prilog snazi promotivnog i komunikacijskog dosega Bayerna govori činjenica da imaju više od 360 tisuća fan klubova u svijetu, te preko 126 milijuna pratitelja na svim društvenim mrežama, od čega 57 milijuna na Facebooku, 34 milijuna na Instagramu, te 6 milijuna na You Tubeu. Samo u Njemačkoj Bayern na raznim društvenim mrežama ima više od 9,2 milijuna fanova.

Ovakva strateška partnerstva jedan su od značajnijih i inovativnijih oblika promocije koje Turistička zajednica Istarske županije koristi, te su ponosni i zadovoljni tijekom suradnje s ovim strateškim partnerom svjetskoga glasa i uvjereni da će ona doprinijeti neizmjernoj promociji svih dijelova Istre.

Kako za profesionalne nogometaše, tako i za ljubitelje ovog sporta, Istra nudi sve što je potrebno za ugodan i aktivan odmor. Kvalitetni tereni, vrhunska usluga, prekrasna priroda i bogata kulturna baština Istru čine vrhunskom destinacijom koja spaja nogomet i turizam. Više informacija o ponudi vezanoj za nogomet potražite na linku.

29. travanj 2024 20:42