Ukratko
StoryEditor

Nova knjiga na tržištu ‘Ne radi se o novcu, radi se o nama‘ - vodič za transformaciju odnosa s novcem

01. Veljača 2024.
Ne radi se o novcu, radi se o nama Kristina Ercegović

Početak godine pokazao se kao pravi trenutak da izađe nova knjiga poznate domaće serijske poduzetnice Kristine Ercegović, naslova Ne radi se o novcu, radi se o nama - kako promijeniti svoj odnos s novcem i poboljšati financijsku situaciju.

Novac nije najvažnija stvar u životu, no utječe na sve što nam je važno u životu.

Pitanje novca nikad nije (samo) pitanje novca. 

Nije stvar u tome koliko zarađujemo, neko kako upravljamo onim što imamo.

 Ako mi ne upravljamo novcem, novac će upravljati nama, ponekad i na načine koji nam se možda neće svidjeti...

To su samo neke od ključnih misli i poruka iz Kristinine knjige.

Na pitanje zašto je napisala još jednu knjigu o novcu, Kristina je objasnila da na našem tržištu uglavnom postoji velik broj inozemnih knjiga o novcu i financijama čiji sadržaj u velikoj mjeri nije u cijelosti primjenjiv na domaćem tržištu, a postojeće dvije, tri knjige domaćih autora uglavnom novcu pristupaju samo i isključivo s matematičle strane.

Budući da postoji još puno faktora koji utječu na naš odnos s novcem, ova knjiga novcu pristupa holistički i sistemski.

Knjiga nikako ne zanemaruju matematički dio te uz analizu svih aspekata novca donosi i pregled financijskih proizvoda i usluga dostupnih na domaćem tržištu te koja im je namjena.

Knjiga je pisana jednostavnim rječnikom, lako se i brzo čita, razumljiva je širokoj publici i što je najvažnije savjeti su konkretni i odmah primjenjivi.

Odličan i pregledan sadržaj upotpunjuju i dva korisna dodatka - vodič što i kako djecu naučiti o novcu, ovisno o njihovoj dobi te vodič o čemu je sve potrebno otvoreno razgovarati o novcu s partnerom/icom.

Knjiga definitivno provocira na razmišljanje i preispitivanje vlastitog odnosa s novcem, a Kristina za ovu svoju šestu knjigu kaže da je ona zapravo o životu, o kvaliteti, radosti i slobodi življenja, a ne o novcu, jer novac je tu samo da nam u tome pomogne.

Mnogi su ugledni poduzetnici i financijski stručnjaci pozitivno ocijenili knjigu, a Toni Milun, pionir financijske pismenosti u Hrvatskoj za knjigu je između ostalog izjavio:

Iako sam do sada pročitao nekoliko desetaka knjiga, pogledao stotine webinara i Youtube videa na temu novca, Kristina je uspjela postaviti neka financijska pitanja na svoj, posve originalan način. Utjecala je na mene da počnem preispitivati kako još više mogu poboljšati svoje stavove o novcu.

Knjiga se može naručiti na webshopu portala Moj novac, Čitaj knjigu, a uskoro će biti dostupna i u Planetopiji.

Ako želite knjigu s posvetom autorice, ona vas čeka na njezinom portalu.

27. travanj 2024 11:30