Ukratko
StoryEditor

Otvorene prijave za ovogodišnje natjecanje u financijskoj pismenosti namijenjeno osnovnoškolcima

29. Siječanj 2024.
Dosada se već prijavilo više od sto ekipa, a najuspješnijih 20 timova imat će priliku osvojiti vrijedne nagrade

Online kviz sa svrhom poboljšanja financijske pismenosti učenika od 5. do 8. razreda osnovne škole održat će se u četvrtak, 29. veljače, a ekipe sastavljene od tri učenika i nastavnika-mentora mogu se prijaviti do petka, 23. veljače 2024. godine.

Dvadeset najuspješnijih timova osvojit će radionice financijske pismenosti za svoje razrede, dok će prva tri tima osvojiti i pametne ploče ili druga edukativna digitalna pomagala, ovisno o potrebama škole, te druge vrijedne nagrade.

Natjecanje već drugu godinu zaredom organizira Štedopis Institut za financijsko obrazovanje uz donaciju Addiko banke.

U prošlogodišnjem natjecanju sudjelovalo je više od 2600 učenika, 869 ekipa iz 295 škola iz cijele Hrvatske, a pobijedila je tročlana ekipa iz OŠ Ivanja Reka: Tibor Balić, Patrick Ivezić i Marko Pavelić. Ove godine na natjecanje se prijavilo već više od stotinu ekipa.

- Veliki odaziv osnovnih škola na natjecanje pokazao nam je da interes za financijskim obrazovanjem itekako postoji te da su važnost financijske pismenosti prepoznali i nastavnici i učenici. Sva istraživanja pokazuju da rano podučavanje o upravljanju financijama može smanjiti rizik od financijskih problema i stresa vezanih uz financije kasnije u životu. Pozivamo nastavnike da prijave svoje učenike i budu dio pozitivnih promjena u obrazovanju - izjavila je Marina Ralašić, predsjednica udruge Štedopis.

Ove godine roditelji i nastavnici, pa i svi građani, mogu provjeriti svoje financijsko blagostanje putem posebnog upitnika o njihovom financijskom blagostanju. Financijsko blagostanje znači imati financijsku sigurnost i financijsku slobodu izbora, kako u sadašnjosti i tako i u budućnosti, a vlastite rezultate mogu saznati ovdje.

Više informacija o natjecanju za osnovnoškolce i uvjetima prijave dostupno je na poveznici.

27. travanj 2024 20:26