Ukratko
StoryEditor

Ovi sveučilišni specijalistički studiji obrazuju stručnjake kojih danas najviše nedostaje na tržištu

27. Veljača 2023.

U tijeku je natječaj za upis studenata na sveučilišni specijalistički studij na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike (Sveučilište u Zagrebu), na kojima se obrazuju stručnjaci kojih najviše nedostaje na tržištu rada. Sigurnost informacijskih sustava i menadžment – u fokusu su moderniziranih studijskih programa, koji polaznicima daju potrebna znanja, ali i certifikate za karijerno napredovanje.

Sveučilišni specijalistički studiji:

  • UPRAVLJANJE SIGURNOŠĆU I REVIZIJA INFORMACIJSKIH SUSTAVA

Ovaj sveučilišni specijalistički studij namijenjen je širokom krugu potencijalnih polaznika: inženjerima i specijalistima koji u praksi projektiraju i realiziraju sustave sigurnosti, revizorima informacijskih sustava, članovima uprava nadležnim za sigurnost, članovima uprava nadležnim za interne revizije, direktorima i rukovoditeljima sektora informatike, voditeljima ureda za reviziju, voditeljima sektora za sigurnost i drugim sličnim profilima. Studij je usklađen s nizom međunarodnih stručnih kompetencija, poput ISACA, GIAC, ECCOUNCIL i IAPP. U program studija integriran je cjelokupni pripremni tečaj za polaganje vodećih svjetskih stručnih certifikata iz ovog područja poput CISSP-a. Nakon završenog studija dobiva se akademski naziv specijalist/ica upravljanja sigurnošću i revizijom informacijskih sustava, spec.inf.

  • MENADŽMENT POSLOVNIH SUSTAVA

Cjeloživotno obrazovanje je nužan uvjet za uspješan razvoj karijere suvremenih menadžera i rukovoditelja. Stoga, studij je namijenjen svima koji žele steći nova znanja iz područja vođenja i upravljanja suvremenim poslovnim sustavima, bez obzira na to djeluju li u privatnom ili javnom sektoru. Menadžerima u velikim sustavima, kao i poduzetnicima u malim i srednjim poduzećima, studij će omogućiti unapređenje svakodnevnog praktičnog djelovanja. Nakon završenog studija dobiva se akademski naziv specijalist/ica menadžmenta poslovnih sustava, spec.oec.

Više informacija dostupno je na www.foi.unizg.hr.

18. travanj 2024 04:31