Ukratko
StoryEditor

Partnerstvo inovativnog startupa Qubinets i konzultantske tvrtke Ernst & Young

22. Kolovoz 2024.
foto Natkica&co. Studio

Qubinets, spinoff tvrtke DataFlux-a, firme koja je osnovana 2018. u Nurnbergu u Njemačkoj. Klijenti poput Deutsche Telekoma, Ericssona, Raiffeisen Banke, i drugih bili su okidač za produkt Qubinets. Qubinets je osnovan krajem 2022. u prostoru WESPA spaces gdje su krenuli ispočetka sa razvojem AI podatkovne platforme. Kroz Qubinets su omogućili svima da brzo i lako bez imalo programiranja kroz korisničko sučelje izgrade cloud, podignu željene aplikacije i konektore, trenutno imaju preko 25 aplikacija i konektora u katalogu, te se fokusiraju na poslovnu vrijednost koju dobivaju iz podataka, a nadzor nad samom infrastrukturom ostave nama.

– Razvili smo platformu za automatizaciju pružanja podatkovne infrastrukture, što je onda korak između podataka i umjetne inteligencije, mjesto na kojem će ti podaci živjeti do trenutka kad ih umjetna inteligencija treba da bi ih iskoristila za neku poslovnu potrebu – izjavio je Amir Babović, suvlasnik WESPA spacesa i Qubinets-a.

Partnerstvo između Ernst & Younga (EY) i Qubinetsa razvilo se prirodno. Qubinets, inovativni startup koji se tek probija na tržište, i Ernst & Yunga, svjetski etablirana konzultantska tvrtka iz ‘Big 4‘, prepoznali su zajednički interes u povezivanju novih ideja i proizvoda za svoje klijente. Tu se WESPA spaces pokazala kao idealno mjesto za razvijanje tima, partnerstva i inovativnih ideja. Tim iza Qubinetsa bavi se AI-em već posljednjih sedam godina, ali izlaskom ChatGPT-a, AI je pokrenuo lavinu događaja od investicija do svakodnevne primjene AI mehanizama.

– Kroz razgovore, zaključili smo da prvi korak suradnje između EY-a i Qubinetsa treba biti istraživanje putem upitnika kako bismo dobili informacije o spremnosti tvrtki za tranziciju na AI, što im to donosi i vide li sami potencijal AI-a. Ove informacije će biti ključne za donošenje odluka i strategija za buduće poslovanje. S ovim saznanjima, EY će svojim klijentima moći ponuditi izradu plana strategije prelaska na AI, dok će Qubinets pružiti podatkovnu infrastrukturu koja podržava AI mehanizme i olakšava tranziciju sa zastarjelih tehnologija na najnovije skalabilne tehnologije –  izjavio se Ivan Konjevod, izvršni direktor Qubinets-a.

U periodu od godinu i pol dana, Qubinets je primio investicije u iznosu od 1.6 milijuna eura koje su uložili u razvoj produkta, marketing i prodaju. Plan za sljedeća tri mjeseca su završetak dodatnih značajki na platformi, poput developer journey-a: kompletna automatizacija pipeline-a/lifecycle-a aplikacija za developere; templatea Izgradi vlastitog AI agenta na Qubinets platformi i integracije Qubinets platforme u Data Centre. Nakon toga fokus se seli na marketing i prodaju. Plan je sredinom 2025. zatvoriti rundu A investicija. Fokus Qubinetsa je globalno tržište te će sve veći budget izdvajati za performans marketing i inbound prodaju.

19. rujan 2024 23:56