Ukratko
StoryEditor

Počinje 13. sezona A1 Adria League i novo izdanje A1 Student eChallengea

06. Lipanj 2024.
A1 Adria League

Nakon što su ljubitelji esporta svjedočili spektakularnoj završnici 12. sezone A1 Adria League, došlo je vrijeme za početak nove esport sage koja će u sljedeća dva mjeseca postati omiljena tema regionalnog gejming i esport svijeta. Uz potporu vjernih sponzora, 13. izdanje najdugovječnije esport lige ponovno će pružiti napete dvoboje najjačih esport igrača i timova te, kao i svaki put, zadovoljiti očekivanja svojih vjernih pratitelja. Prijave za sudjelovanje u novoj sezoni natjecanja traju do 7 lipnja, a kvalifikacije započinju 8. lipnja. Igrači koji se pokažu najvještijima izborit će svoje mjesto u finalu koje će se odigrati od 28. srpnja do 3. kolovoza.

Sudionici 13. sezone A1 Adria League natjecat će se u četiri glavne igre: EA Sports FC 24, EA Sports FC mobile, Counter-Strike 2 i Brawl Stars. Osim glavnih, u programu novog izdanja lige odigrat će se i natjecanja u tri rotirajuće igre: TEKKEN 8, PUBG i League of Legends. U natjecateljski program nove sezone A1 Adria League uključit će se i igre iznenađenja kojima će se dodatno doprinijeti zanimljivosti lige.

Iz A1 Hrvatska istaknuli su kako su iznimno ponosni na projekt koji je pružio veliki doprinos razvoju regionalnog gejminga i esport scene. Nadalje, naglasili su kako A1 Adria League pored zabavnog i natjecateljskog segmenta, posebno ističe važnost odgovornog igranja videoigara te nulte tolerancije govora mržnje.

- Kako biste sedam godina uspješno razvijali najveću regionalnu esport priču potrebna je iznimna strast i ljubav prema gejming industriji. Navedene emocije gorivo su koje nas sve ove godine pokreće i nadahnjuje da u svakoj novoj sezoni budemo još autentičniji i kreativniji. Kako bi priča bila cjelovita, najpopularnijem regionalnom natjecanju od samog smo početka pridružili i odgovornu notu. Prožimanjem gejming aktivnosti s aktivnostima platforme #BoljiOnline uspješno educiramo o važnosti odgovornog igranja videoigara i osvještavamo javnost kako ‘neodgovorni gejming‘ može imati ozbiljne posljedice za pojedinca i društvo. Da radimo vrhunski posao dokazuje višegodišnje povjerenje gejming zajednice i brojna priznanja struke koja je prepoznala kvalitetu naše usluge i usmjerenost prema potrebama korisnika - izjavila je Diana Svalina, viša specijalistica za marketinške komunikacije i evente u A1 Hrvatska.

Osim 13. izdanja A1 Adria League, iz A1 Hrvatska su za lipanj najavili i novu, treću sezonu A1 Student eChallengea koji će studentima ponovno pružiti priliku za nezaboravnom zabavom i osobnim razvojem u gejmingu svijetu. Prijave za natjecanje trajat će do 5. lipnja, a svoju umješnost studenti će moći pokazati natjecanjem u tri igre, Rocket league, EA Sports FC 24 i Counter-Strike 2. Kvalifikacije za prve dvije navedene igre krenut će 10. lipnja i kulminirati finalom 14. lipnja, dok će kvalifikacije za Counter-Strike 2 započeti 17. lipnja i završiti finalnim susretom 21. lipnja.

Lipanj će tako u regionalnom gejming svijetu biti u znaku A1 Adria League i A1 Student eChallengea koji će okupiti veliki broj renomiranih igrača i mladih talenata te napetim dvobojima tradicionalno privući pozornost brojnih ljubitelja videoigara i esporta. Uz sve to, natjecateljima će veliki poticaj zasigurno predstaviti i nikad veći sveukupni fond nagrada koji će ove godine za sve A1 gejming izazove iznositi više od 40 000 EUR.     

Osim ljubitelja gejminga i esporta te struke, kvalitetu A1 Adria League i A1 Student eChallengea prepoznali su i poslovni partneri koji ih svojom podrškom osnažuju iz sezone u sezonu. U skladu s time, ponosni partneri nove sezone ovih dvaju natjecanja bit će Intersnack, vodeći proizvođač grickalica u Europi, koji će omogućiti svim igračima izvrsne i raznovrsne okuse slanih proizvoda. Podršku im je pružio i predvodnik u tehnološkim inovacijama, globalno prepoznata kompanija Samsung koja će finalistima A1 Adria League ustupiti mobilne uređaje na kojima će pokušati izboriti pobjedu i zasluženu nagradu. Za nezaboravna gejming finala pobrinut će se i AOC, specijalist za monitore i svjetski lider na području gejming monitora. Naime, finalisti će na AOC monitorima odigrati završne susrete i dati sve od sebe kako bi osvojili ova prestižna natjecanja.

Ljubitelji gejminga i esporta kvalifikacije i finala A1 Adria League te A1 Student eChallengea moći će pratiti putem YouTubea, Twitcha i Kicka, a o novostima iz svijeta gejminga te svim iznenađenjima koja donosi nova sezona A1 esport natjecanja moći će saznati na mrežnoj stranici A1 Adria League.

20. lipanj 2024 07:33