StoryEditor

Opći uvjeti korištenja

Uvjeti uporabe

Upotrebljavajući bilo koji dio portala lidermedia.hr i druge internetske servise tvrtke Lider media d.o.o., automatski prihvaćate sva pravila uporabe i sve njihove izmjene i dopune. Preporučujemo stoga da ih proučite prije nego što posjetite portal.
Smatra se da su korisnici uporabom portala ili bilo kojega njegova dijela u svakom trenutku upoznati s pravilima uporabe i da su ih razumjeli u cijelosti.

Nijedan dio portala ne smije se upotrebljavati u nezakonite svrhe ni za njihovo promicanje.

Portal lider.media

Lidermedia.hr posjetiteljima osigurava uporabu sadržaja portala. Svi posjetitelji imaju pravo koristiti se besplatno sadržajima portala ako ne krše uvjete uporabe.

Portal Lidermedia.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja koji kreiraju posjetitelji te poveznica (link) na vanjske stranice.

Lider.media objavljuje sadržaje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala upotrebljavate na vlastitu odgovornost. Lidermedia.hr ne može se smatrati odgovornim ni za kakvu štetu nastalu njegovom uporabom.

Pristup portalu Lidermedia.hr i svim njegovim sadržajima dopušten je osobama bilo koje dobi, osim ako nije drukčije naznačeno. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima znači da je njihova uporaba dopuštena isključivo osobama starijima od osamnaest godina.

Uvjeti prenošenja i objavljivanja slikovnog sadržaja

Sve fotografije i video snimke koje su napravili Liderovi autori (fotoreporteri, novinari i suradnici) i objavljene na web portalu Lider medije vlasništvo su  tvrtke Lider media d.o.o. i autorski rad te podliježu Zakonu o autorskim pravima. 

Prenošenje i javno objavljivanje nije dopušteno osim u slučaju pisane dozvole uredništva. U tom slučaju treba obavezno uz sadržaj navesti autora i medij: Lider.

U slučaju nedozvoljenog objavljivanja sadržaja primjenjuje se cjenik za Royalty-free licencu foto i video materijala:

  • Jednokratno plaćanje za neograničeno korištenje nekog medija (fotografije i videa)……800kn +PDV


Poveznice na vanjske stranice

Lider.media sadržava poveznice (link) na internetske stranice izvan portala. Objavljuje ih u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Sadržaje izvan portala korisnik upotrebljava na vlastitu odgovornost.

Registrirani korisnici

Da bi se registrirao na portal Lidermedia.hr, korisnik mora proći postupak registracije – unijeti istinite podatke i odabrati korisničko ime i zaporku. Registriranjem na portal korisnik pristaje na uvjete uporabe, posebice na uporabu osobnih podataka u svrhe navedene u uvjetima uporabe.

Lider.media ni na koji način nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji, pa tako ni za njihovo provjeravanje i uređivanje. Lidermedia.hr trudit će se u najboljoj namjeri nadzirati sadržaj koji objavljuju posjetitelji kako bi osigurao odgovorno i etično komuniciranje. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovara isključivo korisnik koji se njime koristi.
Nakon što primi informaciju o nezakonitu sadržaju, Lidermedia.hr uklonit će korisničke sadržaje koji nisu u skladu sa zakonima koji su na snazi, u skladu s obvezama propisanima Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim propisima. Registrirani korisnici dužni su ponašati se u skladu s pravilima koja vrijede za pojedine dijelove portala.

Lider.media zadržava pravo da korisniku zabrani uporabu portala ili njegova dijela ako se utvrdi da je korisnik prekršio pravila.

Korisnik je dužan portalu Lidermedia.hr odmah prijaviti neovlaštenu uporabu svojeg računa. Lidermedia.hr ne može se smatrati odgovornim za neovlaštenu uporabu računa ni za moguću štetu nastalu zbog toga.

Komunikacijski servisi (komentiranje i servisi za razmjenu informacija)

Lider.media omogućuje posjetiteljima besplatnu uporabu servisa za razmjenu informacija pod uvjetom da ne krše uvjete uporabe portala Lidermedia.hr i posebna pravila koja vrijede za servis i komentiranje sadržaja (članaka).

Uporabom komunikacijskih servisa korisnik se obvezuje da će slati i primati zakonite materijale, one na kojima nema prava trećih osoba koje priječe objavu i koji odgovaraju pojedinom servisu.

Obveze korisnika pri uporabi portala Lider.media

Lidermedia.hr ne nadzire sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji i ne može jamčiti za njegovu točnost, podrijetlo ili kvalitetu.

Lidermedia.hr ni na koji način neće biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja nastalo zbog korištenja uslugama portala.

Da bi se osiguralo slobodno i neometano korištenje uslugama portala Lidermedia.hr, nije prihvatljivo i strogo je zabranjeno sljedeće:

a) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše hrvatske i/ili međunarodne zakone; uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički sadržaj te sadržaj štetan na bilo koji drugi način;
b) objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čija bi uporaba mogla nanijeti štetu drugim korisnicima;
c) lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje uime druge pravne ili fizičke osobe;
d) manipuliranje identifikatorima da bi se prikrilo podrijetlo sadržaja koji se objavljuje ili šalje u sklopu usluga portala Lider.media;
e) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja zaštićenog autorskim pravom;
f) objavljivanje, razmjena i slanje neželjenog sadržaja korisnicima bez njihova pristanka ili traženja, kao što su promidžbeni materijali, reklamne poruke, elektroničko smeće (spam), lančana pisma, promidžbeni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, navode ili tvrdnje koje mogu zavarati korisnike;
g) svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja s virusima ili sličnim računalnim datotekama ili programima izrađenima u svrhu uništenja ili ograničenja rada bilo kojega računalnog softvera i/ili hardvera te telekomunikacijske opreme;
h) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.
Lider.media zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra neprimjerenim ili ne odgovara uvjetima uporabe.

Lidermedia.hr nije obvezatan pratiti komunikacijske servise, ali zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštene uporabe, odnosno kršenja uvjeta uporabe.

Prihvaćanjem uvjeta uporabe korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklame i različite obavijesti, poruke administratora te slične poruke Lidermedije nužne za redovito obavještavanje posjetitelja portala i funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala. Uporabom portala korisnik pristaje na primanje reklamnih poruka.

Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno i u dobroj namjeri. Lidermedia.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovom uporabom.

Poruke portala Lider.media i sponzora

Lider.media može registriranim korisnicima povremeno slati obavijesti portala i sponzora. Ako korisnik ne želi primati takve poruke, može o tome izvijestiti portal na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili se odjaviti poveznicom (link) naznačenom na dnu poruke. Ako se korisnika zbog posebnih razloga ne može isključiti iz primanja takvih obavijesti, zatvorit će se njegov korisnički račun.

Promjena pravila

Lidermedia.hr zadržava pravo da bez prethodne najave promijeni uvjete uporabe portala. Svaka promjena objavit će se na adresi Lidermedia.hr. O važnim promjenama i dopunama pravila Lidermedia.hr obavijestit će korisnike objavom na portalu i/ili slanjem elektroničke poruke. Uporabom bilo kojeg sadržaja na portalu smatra se da se korisnik upoznao s najnovijim pravilima.

Ova pravila na snazi su od 1. lipnja 2016.

20. srpanj 2024 03:03