Život
StoryEditor

Booking.com pokreće novi AI planer putovanja

28. Lipanj 2023.
Novi AI planer putovanja platforme Booking.com

Booking.com, jedna od vodećih svjetskih digitalnih platformi za putovanja, najavila je svoj novi AI planer putovanja koji će biti pokrenut u beta verziji za odabrane putnike iz SAD-a u aplikaciji tvrtke 28. lipnja. Izgrađen na temeljima Booking.com-ovih postojećih modela strojnog učenja koji milijunima putnika na platformi svaki dan preporučuju opcije odredišta i smještaja, AI planer putovanja također je djelomično pokretan tehnologijom velikog jezičnog modela (LLM) iz ChatGPT-a kako bi stvarao novo iskustva razgovora prilikom planiranja putovanja.

Tako putnici mogu postavljati AI planeru putovanja opća pitanja vezana uz putovanja, kao i određena pitanja za podršku u bilo kojoj fazi planiranja, uključujući pregledavanje potencijalnih odredišta i opcija smještaja, pružanje ideja za putovanje na temelju potreba i zahtjeva pojedinačnih putnika, kao i kreiranje planova putovanja za određeni grad, zemlju ili regiju.

Kako piše u priopćenju Booking.coma, putnici mogu jednostavno razgovarati s probnim AI planerom putovanja te opisati što traže na općenit i određen način, postavljati pitanja i precizirati pretraživanje u stvarnom vremenu te vidjeti nove opcije u samo nekoliko sekundi u formi razgovora.

AI planer također nudi vizualan popis odredišta i smještajnih objekata, uključujući informacije o cijenama, s dubinskim vezama na više detalja, a dodirom bilo kojeg smještaja koji ih zanima mogu dovršiti rezervaciju jer je AI planer putovanja izravno integriran u sustav rezervacije smještaja u Booking.com aplikaciji.

- Naš primarni cilj u Booking.com-u uvijek je bio iskoristiti tehnologiju kako bismo olakšali putovanja. Nedavna dostignuća generativne umjetne inteligencije ubrzavaju posao koji smo godinama radili sa strojnim učenjem na unapređenju i poboljšanju svakog aspekta korisničkog iskustva na našoj platformi, bilo da se radi o optimiziranju pravog redoslijeda za prikaz fotografija objekta do prikazivanja najrelevantnijih recenzija. Naš novi AI planer putovanja jednostavno je sljedeći korak naprijed u našem sadašnjem putovanju kroz istraživanje kako možemo unijeti još više vrijednosti, a nadamo se i užitka, u cijeli proces planiranja putovanja - istaknuo je Glenn Fogel, glavni izvršni direktor Booking.com-a.

Rob Francis, glavni tehnički direktor kompanije dodao je da se s generativnom umjetnom inteligencijom može započeti s razgovorima jedan na jedan s korisnicima pod njihovim uvjetima, slično kao što o planiranju putovanja razgovaramo sa svojim partnerom ili prijateljima.

- To je tek početak, ali ovdje imamo puno prostora za istraživanje kako bismo uveli inovacije i dodatno povezali iskustvo putovanja na Booking.com-u, a sve to na siguran, etičan i inkluzivan način - zaključio je Francis. 

Počevši od 28. lipnja, tijekom sljedećih tjedana beta verzija AI planera putovanja bit će dostupan sve većem postotku Genius članova Booking.com-a u SAD-u, što znači da putnici iz SAD-a moraju biti prijavljeni na svoj korisnički račun u Booking.com aplikaciji i imati jezične postavke postavljene na engleski kako bi pristupili ovom novom alatu za planiranje putovanja.

02. svibanj 2024 22:45