Život
StoryEditor

Louis Vuitton pretvara pariško korporativno središte u luksuzni hotel

24. Studeni 2022.

Hotel će imati spektakularan pogled na najpoznatije znamenitosti Pariza, od Eiffelovog tornja do Notre-Dame de Paris, kao i crkve Saint-Germain l’Auxerrois

Predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije Louis Vuitton, Michael Burke medijima je otkrio planove o pretvaranju sjedišta francuske modne kuće u Parizu u luksuzni kompleks. Osim što će se tamo nalaziti njihova najveća prodavaonica, bit će otvoren i prvi pariški hotel Louis Vuitton.

Ta, kako je portal WWD nazvao, ‘kolosalna‘ transformacija prostora započela je ovaj tjedan i otvaranjem ‘iskustvenog‘ projekta ‘LV Dream‘ u sklopu kojeg će biti održana izložba istaknutih kolaboracija Louis Vuittona i vrhunskih umjetnika, a gosti će moći posjetiti kafić, čokolateriju glavnog slastičara Cheval Blanca Paris te suvenirnicu.

Uspjeh LV-a

‘LV Dream‘ koji se proteže na gotovo dvije tisuće kvadratnih metara navodno će biti otvoren godinu dana, a potom najvjerojatnije biti pretvoren u trgovinu. Luksuzni hotel će zauzeti drugi prostor zgrade od 37 tisuća četvornih metara, a s radom bi trebao početi u narednih pet godina. Kako je naveo Burke, hotel će imati spektakularan pogled na najpoznatije znamenitosti Pariza, od Eiffelovog tornja do Notre-Dame de Paris, kao i crkve Saint-Germain l’Auxerrois.

Vijest o prenamjeni sjedišta kompanije stigla je nedugo nakon što je društvene mreže ‘poharala‘ nova kampanja Louis Vuittona. Na fotografiji koju je snimila Annie Leibovitz poziraju dva najveća rivala i nogometaša današnjice, Cristiano Ronaldo i Leo Messi. Za ovu su prigodu odlučili zaigrati šah koji je postavljen na kovčeg s prepoznatljivim LV monogramom.

Ovo je prvi put da dvojac zajedno nastupa u nekoj kampanji, a šahovske figurice stavljene su u pozicije iz meča koji su 2017. odigrali Magnus Carlsen i Hikaru Nakamura. Zanimljivo, taj je meč završio neriješeno.

17. travanj 2024 05:41