Život
StoryEditor

Nakon smrti kraljice Elizabete II porasla cijena, ali i prodaja – korgija

27. Rujan 2022.
corgi puppy

Cijena korgija je u Ujedinjenom Kraljevstvu dosegla povijesne razine. Za jedno štene kupac će morati izdvojiti preko 2,6 tisuća funti

Smrt kraljice Elizabete II nije samo označila početak nove ere za monarhiju na čelu s kraljem, kraljičinim sinom Charlesom, već i za uzgajivačnice pasa. Točnije, korgija. Kako prenosi Business Insider, Pets4Homes, najveći lanac trgovina kućnim ljubimcima u Ujedinjenom Kraljevstvu, zabilježio je deset puta veću potražnju za korgijima, a cijene su se posljednjih tjedan dana udvostručile i dosegle najvišu razinu u povijesti. Točnije, za jedno štene čistokrvnog korgija kupci će sada morati izdvojiti preko 2,6 tisuća funti, a za jednogodišnje pse (koji su trenutno dostupni na Pets4Home) mora se izdvojiti nešto više od 2,3 tisuće funti.

Odani kraljici

Kupovinom korgija kupci žele odati počast kraljici i posjedovati svojevrsni simbol kraljevstva, Elizabetine iznimne vladavine. Tijekom 70 godina koliko je nosila krunu, s Elizabetom II živjelo je čak 30 korgija. Posljednji korgi koji je rođen na dvoru, preminuo je 2018., svega nekoliko dana prije kraljičinog 92. rođendana. Muick i Sandy, korgije koji su bili uz kraljicu u njenim posljednjim trenucima, ali i na sahrani, nabavili su princ Andrew i princeza Beatrice. Prema pisanju Business Insidera, na kraljičinom posjedu Sandringham Estate nalazi se i groblje kraljevskih ljubimaca.

26. travanj 2024 04:13