Život
StoryEditor

Ovako izgleda prvi Hyatt u Crnoj Gori

01. Lipanj 2023.
Novosagrađeni Hyatt Regency Kotor Bay Resort u Kotorskom zaljevu

Dok je u Hrvatskoj tek nedavno krenula gradnja budućeg hotela Hyatt Maraska u Zadru (Hyatt Regency Zadar Maraska), u režiji turske Dogus grupe, na jugu se u četvrtak službeno otvorio prvi Hyattov hotel u Crnoj Gori, u Kotorskom zaljevu pod nazivom Hyatt Regency Kotor Bay Resort. Time je Crna Gora vremenski prestigla Hrvatsku u dovođenju jednog od najluksuznijih globalnih hotelskih brendova. 

- Dolaskom Hyatta u Crnu Goru dajemo dodatnu vrijednost našoj zemlji kao turističkoj destinaciji i vjerujemo da ćemo dati poticaj i ostalima da, zajedničkim snagama nastavimo raditi s ciljem unaprjeđenja ponude i podizanja razine usluge, kako bi i u godinama koje dolaze ostali jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija - izjavio je Saša Saveljić, izvršni direktor operatora i vlasničke grupacije Krolbay d.o.o.

Preuređenje resorta započelo je u studenom 2021. godine, a svečano je otvoren 1. lipnja. Resort je smješten na Markovom rtu, na lokaciji koja je prepoznata kao prirodno lječilište, a suvremeni, ekološki dizajn i sklad vanjskih i unutrašnjih prostora bio je glavni fokus u procesu kreiranja koncepta ovog hotela. Hyatt Regency Kotor Bay Resort ima 205 soba, 21 premium apartman i 26 deluxe apartmana koji su uređeni do najsitnijeg detalja, a inspirirani dramatičnom, ali sofisticiranom ljepotom prirode Bokokotorskog zaljeva. Dvanaest premium apartmana ima vlastiti bazen na otvorenom, dok njih devet ima masažnu kadu na terasi. Resort je upotpunjen i prirodnom plažom te nudi dva vanjska i jedan unutarnji bazen. U ponudi je i potpuno opremljen fitness centar, soba za jogu i pilates, kao i prostrani spa i wellness, s pogledom na zaljev i planinski krajolik. Gastronomska ponuda sastoji se od  sedam restorana i barova, a prostori za sastanke i događaje unutar resorta prostiru se na 500 četvornih metara koji mogu primiti do 160 gostiju.

Na privlačenju investitora i prestižnih brendova Crna Gora intenzivno radi zadnjih desetak godina, a kao rezultat stvorio se niz globalno konkurentnih turističkih proizvoda. Sada se novi investicijski ciklus proširio sa obale i na planinski dio Crne Gore, gdje nastaju u ovom trenutku vrlo respektabilni projekti.

Hyatt Hotels Corporation vodeća je svjetska hotelska kompanija s više od 1250 hotela diljem svijeta. Posluju u 75 zemalja na šest kontinenata, a ovo je njihov prvi hotel u Crnoj Gori.

23. travanj 2024 13:56