Život
StoryEditor

Zbog povećane potražnje Rolex gradi tri privremena proizvodna pogona

18. Ožujak 2023.
Rolexfoto Shutterstock
Luksuzni je proizvođač satova odlučio uloviti korak s potrošačima i zadovoljiti dosad neviđenu potražnju za njihovim proizvodima

Posljednjih se godina čuveni proizvođač satova Rolex našao pred izazovom o kojem maštaju kompanije bez obzira na sektor – potražnja je premašila ponudu. Iako se zbog toga cijena satova digla u nebo, Rolex je ipak odlučio uloviti korak s potrošačima željnim luksuza pa povećava svoje proizvodne kapacitete.

Kako je lani izvijestio WatchPro, Rolex planira izgraditi tvornicu vrijednu milijardu dolara koja će biti smještena u švicarskom Bulleu, prostirat će se na 100 tisuća četvornih metara i zaposliti dvije tisuće radnika. Budući da će s proizvodnjom krenuti tek 2029., kompanija je nedavno izašla s kratkoročnim planom – izgradit će još tri privremena pogona koji će moći proizvoditi satove već do 2025. Gradnja pogona u Fribourgu započet će ove godine, a urar je već zaposlio i obučio tristotinjak majstora.

Kako su iz Rolexa kazali Bloombergu, nova tvornica u Bulleu i tri privremena pogona, omogućit će im da prošire proizvodne kapacitete, podrže rast i zadovolje neviđenu potražnju.

19. travanj 2024 05:12