Klub izvoznika
StoryEditor

AKD: Sudjelovanje u sve većem broju projekata digitalizacije u Sloveniji

10. Rujan 2022.
Glavni direktor AKD-a Jure Sertić

Uprava Republike Slovenije za javna plaćanja Ministarstva financija nedavno je na petogodišnje razdoblje odabrala AKD i ED Solutions za izdavatelja jedinstvenih identifikacijskih oznaka za jedinična i agregirana pakiranja duhanskih proizvoda. Nastavak je to uspješne suradnje AKD-a i slovenskog Ministarstva financija jer je sustav prvi put uspostavljen u svibnju 2019. godine, čime je Republika Slovenija primijenila Provedbenu uredbu komisije o tehničkim standardima za uspostavu i rad sustava sljedivosti duhanskih proizvoda.

Digitalizacija javnog prijevoza

Nije to ni prvi ni jedini projekt koji je AKD-u povjeren u Sloveniji. Tako je AKD zajedno sa slovenskim partnerom Kartsistemima dionik projekta digitalizacije javnog prijevoza Slovenije, koji pridonosi pametnom upravljanju prometom. AKD-u je povjerena izrada jedinstvenih kartica za Ministarstvo infrastrukture Slovenije u sklopu nacionalnog projekta IJPP – 'Integrirani javni prijevoz putnika', koji je kao dio prometne politike u području održive mobilnosti uspostavljen s ciljem osiguravanja učinkovitog i pristupačnog javnog prijevoza. Jedinstvena beskontaktna karta s elektroničkim čipom omogućuje korištenje IJPP karte i namijenjena je pružateljima gradskog i međumjesnog cestovnog te željezničkog javnog prijevoza putnika u Sloveniji.

Osim sudjelovanja u projektima od nacionalne važnosti za Sloveniju, AKD-u je povjerena i izrada gradske kartice Urbana za Ljubljanu, koja taj grad svrstava među prve u Europi u uvođenju objedinjene naplate gradskih usluga i modernog elektroničkog sustava plaćanja. Riječ je o pametnoj kartici koja omogućuje bezgotovinsko plaćanje gradskih, integriranih i međugradskih linija javnog prijevoza, parkiranja, usluga BicikeLJ sustava te vožnje električnim vozilima, kao i usluge Gradske knjižnice Ljubljana, a planirano je i uvođenje opcije naplate posjeta muzejima, sportskim ustanovama i kulturnim događajima.

Da AKD tržištu nudi provjerenu kvalitetu najvećeg personalizacijskog centra u ovom dijelu Europe certificiranog sukladno PSI card production za VISA, Mastercard i Diners Club portfelj, uvjerila se i tvrtka Petrol, za koju su izrađene kartice za plaćanje na benzinskim crpkama. Petrol platne kartice namijenjene su pravnim osobama, upotrebljavaju se za plaćanje svih usluga i robe namijenjenih vozilu i olakšavaju upravljanje voznim parkom i povezanim poslovnim troškovima.

Osim platnih kartica za gorivo, AKD je za svoga kupca Aircash izradio platne kartice za slovensko tržište koje je prepoznalo uslugu koju nudi taj fintech i oduševilo se mogućnostima digitalnog novčanika Aircash.

Europske zdravstvene kartice

AKD se pokazao kao pouzdan, brz i fleksibilan poslovni partner i slovenskom Zavodu za zdravstveno osiguranje, s kojim je potpisan ugovor za europske kartice zdravstvenog osiguranja. Projekt se sastoji od izrade, personalizacije i isporuke kartica te izvođenja usluga potrebnih za izdavanje i distribuciju 1,8 milijuna ugovorenih primjeraka europskih kartica zdravstvenog osiguranja slovenskim državljanima.

Uza sve to AKD je godinama na filatelističkom tržištu Slovenije osiguravajući cjelokupan proces izrade poštanskih maraka za Poštu Slovenije koje su kontinuirano nagrađivane i visoko plasirane na prestižnim natjecanjima. Isto tako već gotovo trideset godina surađuje s Egmontom, najvećim europskim izdavačem dječjih knjiga i časopisa poznatih svjetskih brendova poput Disneyja, Peppe Pig, Minecrafta, Maše i Medvjeda, National Geographica, Moga malog ponija i drugih.

26. travanj 2024 14:25