Klub izvoznika
StoryEditor

Puljak: Novim inteligentinim transportnim sustavom i sigurniji promet

10. Siječanj 2023.
Ivica Puljakfoto Ratko Mavar

 Inteligentni transportni sustav na području Splita, vrijedan oko 12 milijuna eura, koji će smanjiti gužve bit će uspostavljen u iduća 32 mjeseca, a na potpisivanju ugovora gradonačelnik Ivica Puljak je rekao da će taj projekt podići i razinu sigurnosti u prometu.

Ugovor su digitalnim putem potpisali gradonačelnik Ivica Puljak te predsjednici uprava tvrtaka KING ICT Plamenko Barišić i ‘Ericsson Nikola Tesla‘ Gordana Kovačević.

Nositelj projekta, koji je počela prijašnja splitska gradska uprava s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom na čelu, jest Grad Split, a partneri su Grad Solin, Hrvatske ceste, Lučka uprava Split i Županijska uprava za ceste Splitsko-dalmatinske županije.

Gradonačelnik Puljak je istaknuo kako će taj projekt pridonijeti ispunjavanju ambicije da Split postane najmoderniji grad u ovom dijelu Europe.

- Ovo je moderan sustav za kontrolu i upravljanje svim aspektima prometa - cestovnog, željezničkog i pješaštva, a podići će se i razina sigurnosti u svim vrstama prometa koje koriste građani te donijeti uštede u vremenu i u troškovima - rekao je Puljak, dodajući kako je konačni cilj tog projekta povećati broj putnika u javnom prometu.

Predsjednica Uprave ‘Ericssona Nikole Tesle‘ Gordana Kovačević rekla je kako se inteligentna transportna rješenja zbog svojih mnogostrukih dobrobiti sve više implementiraju u urbanim sredinama.

- Čestitam Gradu Splitu na poduzimanju ovog tehnološkog iskoraka koji će pozitivno utjecati na efikasnost i sigurnost prometa - rekla je.

Izrazila je zadovoljstvo što će stručnjaci kompanije ‘Ericsson Nikola Tesla‘ pridonijeti realizaciji toga modernog transportnog sustava u Splitu.

Predsjednik Uprave tvrtke  KING ICT Plamenko Barišić izrazio je zadovoljstvo što će stručnjaci te tvrtke sudjelovati u realizaciji toga modernog prometnog sustava u Splitu od kojeg će najviše koristi imati građani.

Projekt se sufinancira 85 posto iz europskih fondova.

16. travanj 2024 09:35