Klub izvoznika
StoryEditor

JGL-ov razvojni centar polako poprima oblik sličan sestrinskoj zgradi

28. Kolovoz 2022.
Novi JGL-ov pogon u Pharma Valleyju

Na putu iz Zagreba prema Istri i iz Istre u Zagreb i ostatak Hrvatske, tik u predgrađu Rijeke, putnicima na autocesti za oko ne može ne zapeti JGL-ova poslovna zgrada prepoznatljivog oblika. No ovog se ljeta na putu do mora moglo primijetiti da pokraj nje niče još jedna slična, ali manja zgrada. Riječ je o novom pogonu JGL-a za kontrolu kvalitete, razvoj i istraživanje koji polako dobiva svoje obrise u kompleksu u Svilnom zvanom Pharma Valley.

Novi, manji, ali izgledom vrlo sličan velikom pogonu dio je velikog JGL-ovog projekta Integra 2020, investicije vrijedne 375 milijuna kuna kojom će se integrirati razvojni, proizvodni i skladišni kapaciteti kompanije, a koja obuhvaća  istraživanje i razvoj, komercijalnu proizvodnju te logistički centar.

Kako pojašnjavaju iz JGL-a, nakon potpore HBOR-a u ulaganjima u JGL Pharma Valley, Integra 2020 također je financirana najvećim dijelom iz dugoročnog kredita HBOR-a u iznosu od 280 milijuna kuna.

Da se radi o kompleksnoj izgradnji potvrđuje Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a, koji napominje da je dosad realizirano oko 72 posto kredita.

– Ovaj projekt kompaniji će omogućiti povećavanje kapaciteta sterilne proizvodnje za 60 posto te će značajno podići razvojno-tehnološku kompetentnost tvrtke i njenu globalnu konkurentnost za daljnji internacionalni rast u planskom horizontu od desetak godina – kaže Vučić.

Do 31. ožujka 2023. godine, za kada je planiran završetak građevinskih radova, JGL će imati nove proizvodne kapacitete i opremljene laboratorije. No, dio projekta Integra 2020 već je realiziran.

– Projekt je počeo krajem 2019. godine, a do 1. srpnja su potpuno realizirani segmenti proizvodnje i logističkog centra, koji su već u upotrebi, te je u tijeku izgradnja objekta koji sadrži laboratorije za istraživanje i razvoj, pilot pogon i uredske prostore – dodaje Vučić.

Iduće bi ljeto, dakle, na putu do Istre i nazad, uz autocestu trebale sjati dvije slične JGL-ove zgrade, veća i manja, s unaprijeđenom proizvodnjom i velikim razvojnim planovima za budućnost.

27. travanj 2024 03:49