Konferencije i edukacije
StoryEditor

Lider invest Pula: Kako stvoriti poticajno okruženje za investicije unatoč preprekama

22. Svibanj 2023.

I ove godine kreće ciklus investicijskih foruma Lider invest čiji je cilj promicanje proizvodnih investicija koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost. Takva ulaganja ključna su za gospodarski oporavak stoga s posebnim žarom pripremamo druženje poduzetnika, predstavnika institucija, javne i lokalne uprave Lider invest u Puli koje će se održati 25.5.2023. u Županijskoj komori Pula, Carrarina 5  s početkom u 11 sati.

Nakon pozdravnih govora Miodraga Šajatovića, glavnog urednika Lidera, Jasne Jaklin Majetić, predsjednice Županijske komore Pula i gradonačelnika Pule, Filipa Zoričića, slijedi predstavljanje projekta Lider invest.

Cinzia Zubin, voditeljica područnog ureda Pula, predstavit će mogućnosti financijske podrške HBOR-a poduzetnicima. Uvod u panel dat će nam konzultant i vlasnik tvrtke Instar Boris Teški ujedno i član stručnog odbora Lider invest s temom ‘‘Kako stvoriti poticajno okruženje za investicije‘‘.

O preprekama za stvaranje pozitivnog investicijskog okruženja, ali i o tome kako ukloniti te prepreke, na panel-raspravi govorit će Gordana Deranja, predsjednica Uprave Tehnomonta iz Pule, Luciano Beg, direktor tvrtke Marservis iz Kaštelira i Katarina Peršurić Bernobić, direktorica tvrtke Peršurić Pjenušci iz Višnjana dok će panel moderirati Liderova urednica komentatorica Manuela Tašler.

Obilaskom hrvatskih regija i održavanjem investicijskih mini foruma nastojimo poduzetnicima pružiti potrebne informacije o investicijskoj klimi, inicijativama jedinica lokalne samouprave, mogućnostima i izvorima financiranja te otvaramo raspravu o dosad pokrenutim projektima.

U suradnji s općinama, gradovima i županijama te institucionalnim partnerima motiviramo poduzetnike da nominiraju svoja ulaganja i tako postanu kandidati za nagradu Lider invest, koju ćemo ove godine dodijeliti 10. listopada na svečanoj završnoj manifestaciji u Zagrebu.

Partneri ovog projekta su Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) te Hrvatska gospodarska komora (HGK).

Sudjelovanje na investicijskom forumu Lider invest u Puli se ne naplaćuje, ali je zbog ograničenog broja mjesta potrebna registracija putem web stranice.  

19. travanj 2024 06:55