Kripto
StoryEditor

Bitcoin pao ispod 25 tisuća dolara označavajući slabost i nesigurnost kriptotržišta

12. Rujan 2023.

Bitcoin je u ponedjeljak pao na 25.000 dolara, nakon netipičnog i poprilično rijetkog nevolatilnog razdoblja tijekom posljednjih tjedana.

Ostale kriptovalute slijedile su taj primjer, pri čemu je XRP pao za 6 posto u posljednja 24 sata, na samo 0,47 dolara.

Pad označava najnižu razinu cijene bitcoina od sredine lipnja kada se kripto prostor suočio s tužbom SEC-a protiv dvije najveće kripto mjenjačnice, Coinbasea i Binancea.

Bitcoin je kratkotrajno porastao kada je BlackRock podnio zahtjev za bitcoin spot ETF nekoliko dana kasnije, i opet kada je Grayscale dobio tužbu protiv SEC-a u kolovozu, iako je uzbuđenje oko oba događaja izblijedjelo.

Isto tako, XRP je sada izgubio sve dobitke ostvarene otkako je Ripple na sudu pobijedio SEC, dok trguje po istoj cijeni kao i 12. srpnja, dan prije presude.

Za sve ove značajne regulatorne događaje očekivalo se da će potaknuti bitcoin i šire kripto tržište prema većem rastu iznad 30.000 dolara, no međutim cjenovna akcija ukazuje na slabost i nesigurnost koja trenutno obuzima kripto prostor, dok mogućnost nadolazeće recesije sigurno ovdje igra ulogu.

Prema CoinGlassu, više od 150 milijuna dolara likvidirano je u posljednja 24 sata, uključujući preko 41.000 trgovaca. Najveća pojedinačna likvidacija bila je na paru BTC/USD za 8,96 milijuna dolara.

30. travanj 2024 23:22