Kripto
StoryEditor

Bivši tehnički direktor Coinbasea kladio se u 2 milijuna dolara da će bitcoin u sljedećih 90 dana porasti do milijun dolara

20. Ožujak 2023.
foto Shutterstock

Bivši glavni tehnološki direktor Coinbasea Balaji Srinivasan kladio se da će cijena bitcoina u sljedećih 90 dana doseći milijun dolara.

Oklada je pokrenuta 17. ožujka, kada je pseudonimni korisnik Twittera James Medlock javno nudio da netko prihvati okladu od milijun dolara da SAD neće doživjeti hiperinflaciju. Nekoliko sati kasnije, bivši izvršni direktor Coinbasea prihvatio je okladu.

Prema predloženim uvjetima, ako cijena bitcoina ne dosegne milijun dolara do 17. lipnja, Medlock će osvojiti milijun dolara vrijednih USDC stablecoina i 1 bitcoin. Na isti način, ako bitcoin do datuma vrijedi najmanje milijun dolara, onda Balaji može zadržati 1 bitcoin i milijun dolara u USDC-u.

Prema nizu tweetova, drugi korisnici Twittera pomogli su u postavljanju pametnog ugovora s uvjetima klađenja. Srinivasan je također otkrio da će premjestiti još milijun dolara USDC-a za još jednu okladu na istu temu.

- Premještam 2 milijuna dolara u USDC-u za okladu. Učinit ću to s Medlockom i još jednom osobom, dovoljno da dokažem poantu. Pogledajte moj sljedeći tweet. Svi ostali trebali bi samo kupiti bitcoin, jer će vam biti mnogo jeftiniji od zaključavanja jednog na 90 dana – napisao je Srinivasan.

Medlock i Srinivasan su se kladili na temelju različitih stajališta o budućnosti američke ekonomije u kontekstu stalne neizvjesnosti u pogledu njegovog bankarskog sustava.

Srinivasan tvrdi da će predstojeća kriza dovesti do deflacije američkog dolara, a time i na scenarij hiperinflacije koji bi cijenu bitcoina podigao na milijun dolara. Medlock je, s druge strane, mišljenja da neće biti hiperinflacije u zemlji.

U međuvremenu, cijena bitcoina dosegla je preko 28.000 dolara, a tržišna kapitalizacija porasla je više od 194 milijarde dolara u 2023. godini.

Također, prvi put u godinu dana cijena bitcoina odmaknula se od dioničkog tržišta, porastavši oko 72 posto u usporedbi s rastom S&P 500 od 2,5 posto i Nasdaqovog pada od 15 posto.

20. travanj 2024 12:58