Kripto
StoryEditor

BlackRock posjeduje 196.065 bitcoina, više od MicroStrategyja

11. Ožujak 2024.
Bitcoin ETF

BlackRockov bitcoin ETF posjeduje 196.065 bitcoina, te je tako nadmašio MicroStrategy koji je do sada prikupio 193.000 bitcoina. Od svog lansiranja u siječnju, IBIT je privukao veliku pozornost i trgovačku aktivnost ulagača. 

BlackRockov tempo akumulacije bitcoina nadmašio je MicroStrategy, koji je započeo s akvizicijama bitcoina 2020. godine.  

U međuvremenu, BlackRockova brza akvizicija naglašava rastuću potražnju za spot bitcoin ETF-ovima od njihovog predstavljanja u siječnju. U nedavnom intervjuu, Michael Sonnenshein, izvršni direktor tvrtke Grayscale, rekao je da ‘nagomilana potražnja’ za ovim investicijskim proizvodima trenutno pokreće entuzijazam tržišta. 

- Vidimo goleme tokove i potražnju ulagača, a to stvarno nadmašuje ponudu bitcoina koji dolazi na tržište svaki dan, što stvarno uzrokuje rast cijene - rekao je Sonnenshein. 

ETF stručnjak Nate Geraci ponovio je ovo mišljenje, ističući da je priljev u devet novih spot bitcoin ETF-ova u posljednja dva mjeseca premašio ukupni priljev u sve ETF-ove zlata u proteklih pet godina. Nedavni podaci dodatno potvrđuju zapažanja Sonnensheina i Geracija, otkrivajući da je kumulativni volumen trgovanja za ove ETF-ove premašio 100 milijardi dolara

Ovaj porast trgovačkih aktivnosti potaknuo je akumulaciju bitcoina, dok svi ETF-ovi zajedno drže četiri posto ukupne cirkulirajuće ponude. Kao rezultat toga, cijena bitcoina skočila je na svježu novu najvišu razinu svih vremena. 

27. travanj 2024 12:44