Kripto
StoryEditor

Cijena solane skočila za 7 posto u minutama nakon što je VanEck podnio zahtjev za ETF

28. Lipanj 2024.

Kripto ETF-ovi i dalje su u pozornosti u SAD-u, a najnovija prijava VanEcka uzima u obzir petu najveću digitalnu imovinu, solanu.

Ubrzo nakon što su vijesti objavljene, cijena solane skočila je za 7 posto na 150 dolara.

Matthew Sigel, voditelj istraživanja digitalne imovine u tvrtki, istaknuo je razvoj na X-u. Napomenuo je da tvrtka vjeruje da je solana vrlo slična ethereumu budući da djeluje kao softver otvorenog koda dizajniran za rukovanje raznim aplikacijama, uključujući plaćanja, trgovanje, gaming i društvene interakcije.

Dodao je da, za razliku od ethereuma, solana radi kao ‘jedinstveni globalni stroj’ kojem nedostaju sharding ili layer-2 mreže.

Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) odobrila je spot bitcoin ETF-ove u siječnju ove godine nakon desetljeća duge borbe. Međutim, američki regulatori sigurni su da je temeljna imovina (bitcoin) roba.

Samo prošlog mjeseca, nadzornik vrijednosnih papira nevoljko je dao zeleno svjetlo spot ethereum ETF-ovima.

Status solane je još uvijek prilično upitan. Međutim, Sigel je naveo nekoliko razloga zašto VanEck vjeruje da je to roba, poput ethereuma i bitcoina.

- Vjerujemo da izvorni token, SOL, funkcionira slično drugim digitalnim robama kao što su bitcoin i ether. Koristi se za plaćanje transakcijskih naknada i računalnih usluga na blockchainu. Poput ethera na ethereum mreži, solanom se može trgovati na platformama digitalnih sredstava ili koristiti u peer-to-peer transakcijama - naveo je Sigel.

03. srpanj 2024 13:11