Kripto
StoryEditor

Donald Trump u razgovoru s Elonom Muskom nije spomenuo kripto i Teslu

13. Kolovoz 2024.
Donald Trump na X-u foto Shutterstock

Više od milijun ljudi uključilo se kako bi poslušalo bivšeg predsjednika Donalda Trumpa kako razgovara s Elonom Muskom tijekom Spaces intervjua na Twitteru u ponedjeljak, a mnogi iz kripto zajednice očekivali su nove riječi usmjerene prema industriji.

Dok je par raspravljao o nizu izlizanih narativa, uključujući osiguranje južne granice SAD-a, rusku invaziju na Ukrajinu 2022., imigraciju i potpredsjednicu Kamalu Harris, bivši predsjednik nije izgovorio nijednu riječ o klasi imovine.

Doista, više od četiri milijuna dolara potrošilo se na Trumpovo spominjanje raznih riječi na Polymarketu, a najveća oklada bila je na ‘kripto’ s više od 800.000 dolara. Obožavatelji kriptovaluta ostali su nezadovoljni, iako su se druge ključne riječi aktivirale tijekom razgovora: ‘MAGA’, ‘ilegalni imigranti’ i ‘tampon’, potonji se pojavio kada je Trump spomenuo guvernera Minnesote Tima Walza i zakon o proizvodima za žensku higijenu prošle godine.

U razgovoru također nije spomenuta ‘Tesla’ ili ‘bitcoin’ od Trumpa.

Unatoč tome što su neki unutar industrije mišljenja da se kriptovalute ove godine priznaju kao glavno političko pitanje nakon Trumpove podrške prije tri mjeseca. Trump se nada još jednom pokušaju u Bijeloj kući u studenom.

Bivši predsjednik apelirao je na kripto vlasnike u kampanji, prihvaćajući kripto donacije u svibnju nakon što je signalizirao da je pro-kripto na Mar-a-Lago događaju za vlasnike njegove NFT kolekcije temeljene na polygonu. U lipnju je Trump posebno podržao bitcoin rudare.

Dok su kripto slušatelji bili razočarani, mnogo više slušatelja žalilo se, ironično, na tehničke probleme koji su im onemogućili pristup intervjuu snimljenom na Spacesu, značajki snimanja uživo na platformi.

Dugo očekivani razgovor između vlasnika X-a, Muska i Trumpa, započeo je tako što je Spaces prekinut DDoS napadom, rekao je Musk u ponedjeljak navečer.

Musk je prijavio prekid na Twitteru u 20:18 ET, rekavši da je sustav testiran s osam milijuna nekonkurentnih slušatelja ranije tog dana.

Musk je sugerirao da će se intervju održati sa smanjenim brojem slušatelja, ali nakon što je Spaces nastavljen, broj slušatelja premašio je milijun računa.

16. rujan 2024 11:36