Kripto
StoryEditor

Odbrojavanje počinje: Odobrenje spot bitcoin ETF-a neizbježno je unutar tri tjedna

22. Prosinac 2023.

Sve su oči usmjerene na odobrenje spot bitcoin ETF-a, a najava se očekuje za nešto manje od tri tjedna. Iz QCP Capitala kažu da bi odobrenje moglo stići ili pri zatvaranju tržišta 5. siječnja ili negdje između 8. i 10. siječnja 2024. godine.

Svaki pružatelj ETF-a udovoljio je zahtjevu SEC-a za namirom samo u gotovini.

Pružatelji ETF-a jednoglasno prihvaćaju ‘samo gotovinu’

Tvrtka za kripto investicije sa sjedištem u Singapuru otkrila je da je posljednja prepreka izbora između ‘cash only’ i ‘u naturi’ riješena. Kao takvi, svi pružatelji ETF-ova odustali su od zahtjeva za namirom u bitcoinu i pristali su na inzistiranje SEC-a na pristupu gotovine.

Kao rezultat toga, QCP Capital vjeruje da bi bitcoin mogao naići na otpor unutar raspona od 45-48,5 tisuća dolara s potencijalnim povratkom na razine oko 36 tisuća prije nego što ponovno započne uzlazni trend.

Iako se čini da je porast neizbježan, tvrtka je rekla da bi za one koji su već uložili u bitcoin strateški potez u ovom trenutku mogao uključivati ​​prodaju nekih pokrivenih pozicija kako bi se iskoristili povećani forwardi i volatilnosti.

- Uvjereni smo da će se trend rasta na kraju nastaviti, možda nakon nekoliko tjedana, kako se tržište bude pozicioniralo za halving. Ako već netko ima long pozicije, taktička igra ovdje bi bila prodati neke pokrivene pozive, iskorištavajući prednosti povišenih forwarda i volatilnosti, a možda također kupiti neke put opcije u slučaju pada nakon ETF-a - napisali su iz QCP Capitala.

Kako stoji ethereum?

Unatoč fokusu prvenstveno usmjerenom na bitcoin, ethereum bi mogao predstavljati uvjerljivu priliku jer je trenutno podcjenjen. Prema QCP Capitalu, iščekivanje tržišta moglo bi se brzo pomaknuti prema spot ethereum ETF-u, što bi potencijalno moglo potaknuti prelazak investicija s bitcoina na ethereum.

Investicijska tvrtka je dalje rekla da, iako je do lansiranja spot ethereum ETF-a ostalo još nekoliko mjeseci, to ne bi spriječilo nedavno odobrene spot bitcoin ETF pružatelje da odmah zatraže zeleno svjetlo za takav proizvod koji prati ethereum. Ova vrsta uzbuđenja ima potencijal za stvaranje spekulativnog entuzijazma za cijenu ethereuma, bilo opravdano ili ne.

14. srpanj 2024 02:38