Kripto
StoryEditor

Direktor FTX mjenjačnice Sam Bankman-Fried vjeruje da je prošla najgora kriza kripto likvidnosti

07. Srpanj 2022.
pad kripto tržište

Unatoč još uvijek i itekako prisutnoj kripto zimi, koja je dovela Three Arrows Capital i Voyager Digital do stečajne prijave i ostavila Celsius i BlockFi suočene s izazovima likvidnosti, Sam Bankman-Fried, izvršni direktor FTX-a vjeruje da je prošla najgora kriza likvidnosti, piše Reuters u srijedu.

U međuvremenu, Bankman-Fried je rekao da njegova kripto mjenjačnica još uvijek ima 'nekoliko milijardi' koje bi se mogle primijeniti kako bi se stabilizirale druge kripto tvrtke koje doživljavaju financijske poteškoće.

Ostale kripto tvrtke obratile su se, kazao je, dodajući kako bi neke od manjih kripto mjenjačnica još uvijek mogle propasti i biti izložene riziku od bankrota. Ali nije spominjao imena.

Bailout i financijska pomoć važni su za zdravlje i dugovječnost industrije u cjelini, kaže kripto milijarder.

Udarni valovi neuspjeha samo jednog projekta mogu se proširiti tržištem, jer je pad terre utjecao na Three Arrows Capital, čiji je kasniji bankrot tada utjecao na Voyager Digital. Suočen s gospodarskom neizvjesnošću, Bankman-Fried ne želi da javnost izgubi nadu.

- Imati povjerenje potrošača da će stvari funkcionirati kako se promovira nevjerojatno je važno, a ako je slomljeno, nevjerojatno je teško vratiti se - rekao je.

Što se tiče toga kamo tržište ide u kratkoročnom razdoblju, Bankman-Fried vjeruje da su kripto cijene blizu ili na dnu, ali širi ekonomski čimbenici i dalje će utjecati na industriju.

- Ne mislim da je to egzistencijalna prijetnja industriji, ali mislim da je prilično gore nego što sam očekivao – kazao je.

12. svibanj 2024 03:13