Kripto
StoryEditor

Tether planira ulagati u bitcoin do 15 posto mjesečne neto dobiti

18. Svibanj 2023.

Tether, tvrtka koja stoji iza najvećeg stablecoina USDT, ide stopama MicroStrategyja u upravljanju svojim rezervama. Izdavatelj stablecoina planira ojačati svoje rezerve uz pomoć bitcoina i odmaknuti se od američkih državnih obveznica. 

U objavi 17. svibnja, Tether je otkrio da planira uložiti dio svoje dobiti u bitcoin na mjesečnoj bazi. Tvrtka je rekla da će redovito izdvajati do 15 posto svoje neto ostvarene operativne dobiti za kupnju bitcoina.

Objava dolazi u roku od tjedan dana od tromjesečnog financijskog izvješća tvrtke, gdje je izdavatelj stablecoina izvijestio o 1,5 milijardi dolara neto dobiti.

Prema priopćenju tvrtke, Tether će zadržati sav svoj bitcoin u vlasništvu. Na kraju prvog tromjesečja 2023. godine ima na raspolaganju 1,5 milijardi dolara vrijednih bitcoina, što čini oko 2 posto ukupnih rezervi. U gotovini, novčanim ekvivalentima i drugim kratkoročnim depozitima, prvenstveno trezorskim zapisima, bilo je 85 posto sredstava.

Tether je tvrdio da je bitcoin očigledan izbor jer se vodeća kriptovaluta na tržištu pokazala kao dugoročno skladište vrijednosti. Izdavatelj stablecoina naveo je rast cijena bitcoina u posljednjem desetljeću i njegovu otpornost na tradicionalne financijske neuspjehe za odluku.

Glavni tehnološki direktor Tethera Paolo Ardoino izjavio je u priopćenju da je prva i najveća kriptovaluta na svijetu potpomognuta potencijalom investicijske imovine. Dodao je da su ga ograničena ponuda bitcoina, decentralizirana priroda i široko usvajanje pozicionirali kao favorizirani izbor među institucionalnim i malim ulagačima.

MicroStrategy ima sličan plan ulaganja u bitcoin, aktivno zamjenjujući američki dolar u svojim rezervama s bitcoinom. Iako MicroStrategy nema fiksni vremenski okvir za svoje bitcoin ulaganje, Tether to planira učiniti krajem svakog mjeseca.

25. travanj 2024 09:17