Kripto
StoryEditor

VanEck predviđa da će bitcoin dosegnuti novi vrhunac u četvrtom kvartalu 2024.

11. Prosinac 2023.

Tvrtka za upravljanje imovinom VanEck predstavila je svoja predviđanja za 2024., predviđajući ne samo rekordne razine za bitcoin, već i vrhunac na NFT tržištu, signalizirajući značajnu transformaciju u industriji.

VanEck očekuje se da će se odobrenje spot bitcoin ETF-ova uskladiti s produljenim iščekivanjem recesije u SAD-u, dok nadolazeći događaj halvinga možda neće generirati toliki utjecaj kao što se ranije očekivalo.

Novi vrhunac za bitcoin, ali bez flippeninga ethereuma u 2024.

Prema predviđanju VanEcka, bitcoin bi mogao dosegnuti najvišu vrijednost u četvrtom kvartalu 2024. godine. S povećanim optimizmom za slabljenjem kontradiktornog regulatornog stava SEC-a, bitcoin bi mogao dosegnuti novu najvišu vrijednost 9. studenog, točno tri godine od svog posljednjeg vrhunca u studenom 2021.

Iz VanEcka ne očekuju da će ethereum premašiti tržišnu kapitalizaciju bitcoina. Unatoč dobroj izvedbi u 2024., predviđaju da će ethereum doživjeti smanjenje tržišnog udjela jer će drugi blockchaini za pametne ugovore, poput solane, dobivati na snazi ​​zbog jasnijeg i manje neizvjesnog plana skalabilnosti.

Iz VanEcka su također rekli da će se četvrti halving bitcoina zakazan za travanj 2024. dogoditi uz minimalnu dramu. Kako se će izdavanje novih bitcoina prepoloviti, neprofitabilni rudari će se vjerojatno povući, omogućujući onima s isplativim izvorima energije da steknu veći tržišni udio.

Prekretnice za Binance i DEX-ove

Nakon Binanceove nagodbe od 4,3 milijarde dolara s američkim regulatorima, VanEck očekuje da će izgubiti svoju poziciju najveće centralizirane kripto mjenjačnice. Konkurenti kao što su OKX, Bybit, Coinbase i Bitget, potpomognuti značajnim financiranjem, spremni su se boriti za vodeće mjesto.

Dok Binance prolazi rigorozan nadzor DOJ-a, VanEck predviđa da će Coinbaseovo međunarodno tržište ročnica napredovati i premašiti dnevni volumen od 1 milijarde dolara, što je značajno povećanje u odnosu na približno 200 milijuna dolara dnevno u studenom 2023.

Očekuju da će tržišni udio spot trgovanja kriptovalutama na decentraliziranim mjenjačnicama (DEX) doseći nove razine, potaknut poboljšanim iskustvom trgovanja koje omogućuju blockchaini visoke propusnosti poput solane.

Istodobno, usvajanje značajno poboljšanih kripto novčanika, koji integriraju account abstraction kao ključnu značajku koja omogućuje automatizirana plaćanja, doprinijet će većem broju korisnika koji će se koristiti on-chain transakcije i prihvatiti rješenja za samostalno skrbništvo.

03. svibanj 2024 20:48