Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Vlasničke pretumbacije u obitelji Mihalj, promjene u Zvečevu, LPT-u, Dalekovodu…

13. Svibanj 2020.
Dinko Novoselec na čelu je NO-a Dalekovodafoto Dražen Lapić

Mladen Mihalj, Nedjeljko Mihalj i Stipe Mihalj, ponovo su vlasnici IPK KRAJČINE iz Donjeg Miholjca. preko tvrtke KRNJAK, koja je u vlasništvu njihove tvrtke CAUTIO. U međuvremenu, od početka 2018., do ovog svibnja, suvlasnice su bile Lucija Mihalj, Nika Mihalj i Jasna Mihalj (koju je kao suvlasnica u rujnu 2018. zamijenila Iva Mihalj). Inače, grupacija KRNJAK u vlasništvu obitelji Mihalj ostvarila je 2018. više od 200 milijuna kuna prihoda, i 50-postotni je vlasnik ZDENKE (zajedno s GRANOLIOM).

Predsjednik Uprave ZVEČEVA Krunoslav Alvir opozvao je prokuru Anti Alviru, koji je bio prokurist od 2016.

 

Perry E. Davis nije više član Uprave LPT-a iz Preloga. Umjesto njega, treći član Uprave je dosadašnji prokurist Kristijan Babić.

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a DALEKOVODA Dinko Novoselec postao je predsjednik NO-a umjesto Željka Perića, a član NO-a Toni Đikić njegov je novi zamjenik. Novi članovi NO-a su Damir Sertić i Mladen Gregović.

Otvoren je i zaključen skraćeni stečajni postupak nad tvrtkom DIZAJN LJEPOTE iz Zagreba. Tvrtka je do 2018. poslovala pozitivno, a početkom 2019. vlasnički ju je od osnovača Davora Tronšeka preuzela direktorica Danijela Duh. Samo 40 dana nakon vlasničke promjene uslijedila je prva blokada računa, koji je odblokiran na nepunih mjesec dana, da bi od 8. srpnja ostao u bolkadi zbog neplaćenih dugova od 31 tisuće kuna.

PSC FERENČAK iz Križevaca najprije je preuzeo PKS-POLJOPRIVREDNI CENTAR iz Murskog Središća od slovenskog METAL-PKS-a, a zatim je pripojio tvrtku.

Vlasnik ZAGORKE iz Bedekovčine Zvonko Jakuš dodijelio si je prokuru nepuna dva mjeseca nakon što je odstupio s pozicije predsjednika Uprave i upravljanje tvrtkom prepustio dotadašnjem članu Uprave Miri Jakušu, kojeg je imenovao direktorom.

Anita Barun nije više prokuristica u splitskom WAYPOINTU.

Osnivačica i vlasnica KERM PROMETA iz Zagreba Slavica Samardžić vratila se na direktorsku poziciju, nakon koje je od početka 2019. bila zamijenila prokurom. Josipu Samardžiću, koji je bio direktor posljednjih 18 godina, dodijelila je prokuru. 

Ivana Živković Abram nova je direktorica tvrtke HUCK FINN ADVENTURE TRAVEL iz Zagreba umjesto Vanje Kelemen, koja je upravljala tvrtkom od 2015. Tada se Vlasnik Željko Kelemen povukao na poziciju prokurista, na kojoj je i danas.  

Danijela Pervan nova je direktorica AXILISA iz Bregane (Samobor) umjesto Brune Kovačića, koji je svoju agenciju za razvoj softverskih rješenja prije dvije godine prodao rumunjskoj kladioničarskoj grupaciji SUPERBET.

Vlasnik putničke agencije SMJEŠTAJ I TO Vedran Miović razriješio je člana Uprave Marka Šikića i sad samostalno upravlja svojom tvrtkom.

Milan Bariša Obradović imenovan je privremenim stečajnim upraviteljem MODEA NOVE iz Garešnice. Nad tvrtkom u vlasništvu Ivana Lackovića i Miroslava Lackovića (koji je i direktor) još je u srpnju pokrenut prethodni stečajni postupak zbog računa koji je od veljače prošle godine u blokadi teškoj 2,9 milijuna kuna.

Ivan Vuković vlasnički i upravljački preuzeo je SMART PLUS iz Zadra od Gorana Vukovića.

Manda Ilić nije više prokuristica u EUROM DENIS VELEPRODAJI.

Draženu Babiću opozvana je prokura u TOSU iz Kneževa.

Marino Gruban vlasnički je preuzeo riječki ARHOS od Marijana Grubana, koji je ostao na čelu tvrtke kao član Uprave.

Srđan Dragosavac nije više član Uprave DICTE iz Rijeke.

24. lipanj 2024 23:04