PEUGEOT je pretpremijerno otkrio 2. travnja svoje viđenje koncepta „food truck“ na tržnici Carreau du Temple u Parizu. Riječ je o inovativnom spoju novih doživljaja u službi pokretnog i kvalitetnog restorana.
Peugeot Design Lab, studio za globalni dizajn marke PEUGEOT, osmislio je i dizajnirao Foodtruck PEUGEOT, nazvan Le Bistrot du Lion, koji se 14. travnja seli na Milanski tjedan dizajna 2015., nakon čega će se pridružiti Francuskom paviljonu na Svjetskoj izložbi u Milanu koja je ove godine usmjerena na temu „Hrana za planet, energija za život“.
Dvjesto godina duga tradicija plodnih kreacija, domišljatosti i dizajna, ponovno se sreće danas kada se rađa inovativni koncept „food truck“, jedinstvena vizija marke PEUGEOT pokretnog restorana za pružanje zadovoljstva i osjetilnog užitka.
Cathal Loughnane, voditelj studija Peugeot Design Lab rekao je: „Korisnici su uvijek u središtu svega što radimo. Za Foodtruck PEUGEOT, podjednako smo mislili na one koji kuhaju i na one kojima će se hrana posluživati. Više nema granice između interijera i eksterijera Foodtrucka PEUGEOT, svatko može vidjeti što kuhar priprema i kako se odvijaju pripreme. A kuhar je u neposrednoj blizini svojih gostiju. Također smo htjeli oblicima naglasiti tu preobrazbu ,prije i poslije’.
‚Prije’, jer dok se vozi, Foodtruck PEUGEOT pravi je kompaktni furgon koji ima sva stilska obilježja marke PEUGEOT.
‚Poslije’, jer kad se zaustavi, Foodtruck PEUGEOT pretvara se u restoran Le Bistrot du Lion, s dosad neviđenim rasporedom prostora i funkcionalnostima.“
Sa svojim linijama koje u potpunosti prate tehniku, Foodtruck PEUGEOT je kompaktan i savršeno prilagođen gradskoj uporabi. Ima kratke prevjese kao jamstvo upravljivosti i dugi međuosovinski razmak za velik iskoristivi obujam.
Kada stigne na svoje odredište, Foodtruck PEUGEOT širi svoja krila i udvostručuje svoj raspon pretvarajući se u pravi amfiteatar.
Le Bistrot du Lion sastoji se od prostora za pripremu jela, za njihovo posluživanje, prostora za posluživanje pića, te prostora u produžetku namijenjenog glazbi, u skladu s digitalnom platformom PEUGEOT MUSIC koju je Marka nedavno pokrenula i koja nudi internetski radio i ekskluzivne popise pjesama (http://peugeot.music.com).
Da bi korisnici mogli maksimalno uživati u tom trenutku, Foodtruck PEUGEOT sa sobom nosi sve što je potrebno kako bi se više od 30 gostiju udobno smjestilo vani pokraj restorana Le Bistrot du Lion s priborom za jelo, tanjurima, visokim stolovima i suncobranima UMBROSA. I sve to na odgovoran način jer Le Bistrot du Lion ne dopušta ni trunku otpada nakon degustacije.
Ljubitelji hrane neće propustiti ni najmanji pokret kuhara na djelu zahvaljujući zaslonu od 46 inča i kompletu od 8 srednjetonskih i 32 visokotonska zvučnika marke FOCAL raspoređenih između furgona i njegove prikolice. Zvučnici FOCAL iznimno vjerno reproduciraju i najmanje pucketanje hrane na pločama za kuhanje. Jednako tako snažno reproduciraju zvuk kada se spoje na DJ-miksetu restorana Le Bistrot du Lion koju su prvi iskušali francuski DJ-evi Adriano i The Reflex.
Kako bi osigurao da Foodtruck PEUGEOT bude u potpunosti funkcionalan te da zadovoljava sve homologacijske i higijenske norme, Peugeot Design Lab oslonio se na marku EUROMAG, specijaliziranu za pokretne restorane. Ugrađeni materijali za pripremu hrane i za kuhinju potpuno su profesionalni i nadasve polivalentni s namjerom da zadovolje nadahnuće i nadarenost svih kuhara, i to za svaki tip kuhinje: gastronomska, fuzijska i molekularna kuhinja.
Ugrađene su četiri grill i indukcijske ploče te jedna friteza. Ventilacijski sustav osigurava kvalitetu zraka, dok rashladni prostor u podvozju od 400 litara jamči svježinu hrane. Rashladni element od 350 litara čuva piće na hladnom dok profesionalni aparat za kavu koji potpisuje proizvođač ROCKET ESPRESSO, nudi zamamni espresso.