Podcast
StoryEditor

Buga Marija Šimić Milošev: Kulturnjaci ne razumiju da im je i marketing posao

09. Rujan 2024.
Buga Marija Šimić Milošev

Mlada Buga Marija Šimić Milošev sanjala je o tome da postane operna pjevačica i živi negdje u inozemstvu, ali je ipak ostala u Lijepoj Našoj graditi biznis koji su pokrenuli njeni roditelji, Vitomira Lončar i Ivica Šimić.

Naime, ova talentirana glumica, direktorica je nezavisnog kazališta Mala scena koji je u preko trideset godina poslovanja postao jedan od omiljenih domaćih kazališta za djecu. No, unatoč tom statusu, kazalište je prošlo sito i rešeto, tri puta bilo na korak do bankrota, ali, kako je uvjerena njegova direktorica, ta su vremena iza njih.

Naime, s novinarkom i voditeljicom Sandrom Babić Buga Šimić Milošev, razgovarala je o strategiji upravljanja nezavisnim kazalištem, projektu Biznis iza kulisa kojim s majkom Vitomirom obrazuje kulturnjake poduzetničkim vještinama, važnosti brendinga u kulturi i državnim subvencijama, ali i svojim planovima razvoja Male scene.

Ova je ambiciozna kreativka progovorila o problemima mentalnog zdravlja, konkretno, dijagnozi ADHD, ali i tome zašto u Maloj sceni nikad neće biti tehnologije i zašto publika nije kriva zbog toga što su kazališta prazna.

Cijela epizoda dostupna je na našoj mrežnoj stranici i YouTube kanalu, a kratke isječke možete pratiti na TikToku, Instagramu, YouTubeu, Facebooku ili LinkedInu.

16. rujan 2024 12:25