Svijet
StoryEditor

Navala na Trumpovu društvenu mrežu podigla cijene dionica potencijalnog kupca Digital World Acquisition

23. Veljača 2022.

Dionice tvrtke za bankovne čekove Digital World Acquisition, koja se planira spojiti s Truth Socialom, društvenom mrežom koju je u ponedjeljak pokrenuo bivši predsjednik SAD-a Donald Trump, porasle su u utorak za 14 posto, i to nakon što je Truth Social zauzela prvo mjesto po broju preuzetih aplikacija u Appleovoj trgovini aplikacija.

Aplikacija je čak lansirana i prije očekivanog roka krajem ožujka, pa su investitori bili ugodno iznenađeni, ali ne i korisnici. Naime, unatoč velikoj navali na društvenu mrežu čiji je predsjednik Donald Trump, a glavni izvršni direktor bivši republikanski zastupnik Devin Nunes, korisnici su javili da je puna grešaka, a njih više od 100.000 završilo je na ‘listi čekanja’ za preuzimanje, prenosi Business Insider.

– Zbog velike potražnje stavili smo vas na našu listu čekanja. Volimo vas i za nas niste samo broj – glasila je poruka koja je dočekala brojne korisnike nakon što su otvorili račun na Truth Socialu, ali nisu mogli objavljivati niti vidjeti objave drugih korisnika.

Trumpova društvena mreža ujedno označava i njegov povratak na društvene platforme, s obzirom na to da mu je nakon napada na Capitol 6. siječnja 2021. zabranjen pristup Twitteru, Facebooku i YouTubeu. Truth Social stoga se opisuje kao ‘posljednji zagovornik slobode govora’ i na nju se poziva se sve korisnike koji smatraju da im je na neki način oduzeta sloboda govora na društvenim mrežama.

Dionice Digital World Acquisitiona porasle su u utorak za čak 62 posto, na 137 dolara, ali su se ti dobici od tada smanjili, a cijene dionica su se kretale ispod 100 dolara. Unatoč porastu u utorak, Digital World Acquisition i dalje trguje 43 posto ispod svog rekordnog maksimuma od 175 dolara kada su se prvi put pojavile vijesti o spajanju s Truth Socialom.

30. travanj 2024 02:02