Studentski Lider klub
StoryEditor

Otvorene prijave za natjecanje najboljih studentskih projekata

29. Ožujak 2023.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Program studentskog poduzetništva s ciljem poticanja studenata na razvoj vlastitih poduzetničkih ideja i povećanje njihovih vještina u vođenju i upravljanju poduzetničkim pothvatima.

Ovim će programom studenti dobiti priliku usavršiti svoje poduzetničke projekte te iste predstaviti na finalnom natjecanju u okviru kojeg studenti mogu ostvariti i novčane nagrade za osvojena prva tri mjesta u sljedećim iznosima:

  • 1. mjesto: 3000 eura
  • 2. mjesto: 2000 eura
  • 3. mjesto: 1000 eura

Prihvatljivi prijavitelji ovog poziva su  studenti zadnje dvije godine koji redovno ili izvanredno pohađaju jedno od preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) u Republici Hrvatskoj.

Studentima se u okviru navedenog programa osigurava niz edukacija na temu vođenja i upravljanja projektima te stručno vodstvo mentora iz poduzetničkih potpornih institucija, što će u konačnici rezultirati većom dinamikom osnivanja startup poduzeća.

Uključivanje u program moguće je prijavom na javni poziv, što će u konačnici doprinijeti i većoj poduzetničkoj aktivnosti na području Republike Hrvatske, većoj konkurentnosti na tržištu rada i stabilnijem rastu i razvoju cjelokupnog gospodarstva.

Prijave se zaprimaju do 31. ožujka 2023. do 23:59 putem online obrasca.

Ovaj Program razvijen je u okviru projekta ‘Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) - Faza 2‘.

20. lipanj 2024 21:05