Tehno
StoryEditor

FaZe Clan i Porsche najavili dugogodišnje partnerstvo

25. Siječanj 2023.
FaZe Clanfoto Shutterstock

Američka esports i lifestyle organizacija FaZe Clan najavila je višegodišnje partnerstvo s Porscheom. Novi će se usredotočiti na kreiranje originalnog sadržaja, razne esport inicijative, fizičke proizvode i digitalnu robu usmjerenu na Web3, objavio je VentureBeat.

Porsche i svijet esporta odavno nisu stranci. Naime, jedan od najpoznatijih proizvođača automobila već neko vrijeme surađuje s Microsoftovom Forza serijom od 2017. godine i s iRacingom od kraja 2018. na raznim esports projektima. Tvrtka je također formirala vlastitu esports ekipu 2020. godine, a nedavno je najavila dugoročno partnerstvo s organizacijom Coanda Esports.

Ne pada jabuka daleko od stabla - pa su tako i Porscheove aktivnosti većinom usmjerene na trkaće igre. Njihovo partnerstvo s FaZeom bit će veliki korak prema dosezanju šire publike videoigara

- FaZeovo vodstvo i uloga u svijeta videoigara i kulture mladih, u kombinaciji s našim dubokim razumijevanjem današnjih kreatora, predstavlja idealnu priliku za Porsche da dosegne sljedeću generaciju i poveže se s našom svjetskom mrežom obožavatelja - rekao je Lee Trink, izvršni direktor FaZe Clana.

Trink je dodao da su oduševljeni s partnerstvom s modernim luksuznim brendom kao što je Porsche, ‘koji poput FaZe Clana pomiče granice ne bi li proširio svoju publiku i na prvo mjesto stavlja važnost zajednice i inovacija‘. 

U dogovoru između Porschea i FaZea posredovao je United Talent Agency (UTA), koji zastupa esports organizaciju još od veljače 2021. godine. Partnerstvo će, navodi se, započeti s originalnom serijom sadržaja koja će uključivati nekoliko poznatih članova FaZe Clana i naglasit će važnost velikih snova te ambiciozni način života oba brenda. 

Do 2023. Porsche će također sponzorirati sve FaZe-ove esports timove. U budućnosti, brendovi planiraju surađivati ​​na kolekcionarskim predmetima i iskustvima usmjerenim na Web3 uz fizičku robu ili ‘merch‘.

25. travanj 2024 21:00