Tehno
StoryEditor

Wi-Fi6/6E donosi četiri puta veće brzine i kapacitet

17. Studeni 2022.
STORM computers

IT tvrtka STORM Computers, Cisco Gold partner, predstavila je bežični pristup nove generacije Wi-Fi 6/6E rješenja koja omogućuju četiri puta veći kapacitet i brzinu u odnosu na prethodne standarde, veći broj spojenih uređaja te lakše upravljanje većim datotekama poput 4k/8k videa. Transformiranje poslovanja uz WiFi 6/6E znači bolji kapacitet, još veću povezanost, maksimalnu sigurnost i smanjenu latenciju. Voditelj odjela projektnih rješenja u STORM Computersa Nikola Pentek pojasnio je kako funkcionira Wi-Fi 6/6E i koje su njene prednosti. -Nitko ne voli čekati u redovima, bilo da se radi o FastPass-u, koncertu, sportskom događaju…, zaobilaženje reda čekanja čini život lakšim, jednostavnijim i zabavnijim. Wi-Fi 6/6E rješenjima zaobilazite duge redove i idete brzom trakom prema svojim podacima - rekao je Pentek.

O migraciji na novu generaciju opreme govorio je Dejan Pendić, mrežni inženjer u STORM Computersu, poručujući da bi se iskoristili benefiti Wi-Fi 6 i 6E standarda treba imati pristupne točke i uređaje koji ga podržavaju. Ciscov sistem inženjer Daniel Berleković govoreći o Ciscovu DNA centru AIOps predstavio je mrežne pristupne točke Catalyst 9100 serije koje omogućuju snagu Cisco Wi-Fi 6E standarda za tvrtke koje koriste hibridni način rada. Neke od naprednih tehnologija koje koriste ovi access point uređaji su Cisco CleanAir koji omogućuje automatsko izbjegavanje interferencija u mreži. Član Uprave STORM Computersa Filip Matović izjavio je da prelazak na Wi-Fi 6/6E donosi ključne prednosti s kojima tvrtka može ostati konkurentna.

-Bolji kapacitet mreže uz nižu latenciju rasteretit će često zagušene prostore s velikim brojem korisnika. Maksimalna sigurnost uz WPA 3 i veća pouzdanost olakšat će IT timu borbu a cyber prijetnjama. Migracija na Wi-Fi 6/6E gotovo da je nužnost u trenutačnom poslovnom okruženju i organizaciji će omogućiti transformaciju poslovanja. STORM Computers član je STORM Grupe i jedna je od vodećih tvrtki za sistem integraciju u jugoistočnoj Europi.

 

26. travanj 2024 04:55