Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Greyp Bikes preimenovan u Porsche eBike Performance

13. Veljača 2023.
Porsche eBike Performance

Greyp Bikes, tehnološka tvrtka za razvoj i proizvodnju prvih povezanih električnih bicikala na svijetu koju je osnovao Mate Rimac, u je potpunosti ukomponirana u Porscheov jedinstveni ekosustav Porsche eBike Performance.

Podsjetimo, Mate Rimac osnovao je još 2008. tvrtku Podest. Namijenio ju je za projektiranje i razvoj električnih bicikala, a pet godina poslije preimenovao ju je u Greyp Bikes i prenamijenio ‘za proizvodnju električnih dvokotača‘. 2021. većinski udio u tvrtki preuzima Porsche koji sada ima oko 61 posto vlasništva, a manjinske udjele imaju Mate Rimac, njegov dizajner Adriano Mudri i sama kompanija kroz Greyp ESOP.

Porsche eBike Performance osnovani su u kolovozu 2022 godine, integracijom Porschea, FAZUA-e i Greyp Bikesa pod istoimenim krovnim imenom, čime je nastala prilika za unapređenje profila djelatnosti, definiranje sinergija te uspješnu implementaciju u strateški ključne projekte,a sada je Greyp Bikes d.o.o. i službeno promijenio naziv tvrtke u Porsche eBike Performance d.o.o.

Dvije lokacije - Ottobrunn i Sveta Nedelja

Ovim preimenovanjem je integracija i službeno završena, a poslovna struktura sastoji se od njemačkog Porsche eBike Performance GmbH lociranog u Ottobrunnu, kraj Münchena, te hrvatskog Porsche eBike Performace d.o.o. s lokacijom u Svetoj Nedelji, kraj Zagreba.

Također, to znači da sva tri branda sada razvijaju i proizvode napredne pogone za električne bicikle: Greyp sa strašću i tehničkom ekspertizom za tehnološki napredne i internetom povezane električne bicikle te razvojem softvera za upravljanje biciklima, FAZUA s fokusom na inovativne kompaktne lagane motore, a iza brenda Porsche, iznimno snažni pogonski sustavi koji će biti ponuđeni industriji u narednim godinama.

Porsche eBike Performance nastavit će sa transformacijom mobilnosti razvojem inovativnih električnih rješenja visokih performansi za tržište e-bicikala, a trenutno traže nove talente i aktivno zapošljavaju, poručili su iz tvrtke.

16. travanj 2024 14:01