Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Nizozemski sud odbacio sve zahtjeve SBK Arta: potvrđene su sve odluke skupštine Fortenova grupe

13. Siječanj 2023.

Privredni odjel Prizivnog suda u Amsterdamu danas je odbacio sve zahtjeve SBK Art-a (‘SBK‘, sankcionirane kompanije pod kontrolom ruske Sberbank i suvlasnika u Fortenova grupi sa 42,5 posto zamrznutih glasačkih prava) te potvrdio sve odluke donesene jučer na skupštini imatelja depozitarnih potvrda Fortenova grupe u Nizozemskoj, navodi se u priopćenju Fortenova grupe.

Nizozemsko pravosuđe time je potvrdilo stavove i odluke istog Prizivnog suda u Amsterdamu iz prosinca 2022. te onemogućilo sankcioniranim osobama da utječu na upravljanje i odlučivanje u Fortenova grupi.

- Ova odluka još je jedna potvrda pravnih stavova Fortenova grupe i njene predanosti poštivanju međunarodnih sankcija i očuvanju vrijednosti kompanije. Drago nam je da je nizozemsko pravosuđe prepoznalo i dalo za pravo većini nesankcioniranih suvlasnika Fortenova grupe. Fortenova grupa počinje raditi na implementaciji odluka svojih suvlasnika - rekao je Fabris Peruško, ponovno izabrani glavni izvršni direktor Fortenova grupe te član Upravnog odbora na novi šestogodišnji mandat.

19. svibanj 2024 07:23