Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Poljska tvrtka koja stoji iza Multisporta preuzela je teretane Orlanda Lopca i Allegru

29. Svibanj 2024.
foto Shutterstock

Benefit Systems, poljska tvrtka koja je Multisport 2018. dovela na domaće tržište i samo u Hrvatskoj broji više od 20 tisuća korisnika te posluje s više od tisuću tvrtki, počela je s akvizicijama u fitness industriji, što potvrđuje preuzimanje poznatog zagrebačkog wellnessa i teretane Allegra još 1. siječnja ove godine. 

- Fitness Centar ‘THE Fitness HoB‘ (bivša Allegra) nastavlja s radom bez prekida, prema istom radnom vremenu i pod istim uvjetima i cijenama posjeta. Sve aktivne godišnje članarine i već uplaćeni paketi nastavljaju važiti do njihova isteka. Svi MultiSport korisnici su naravno dobrodošli i mogu dalje svakodnevno koristiti dogovorene usluge bez promjena. Svi novi korisnici mogu uplatiti svoje članarine prema novom važećem cjeniku centra sukladno aktualnoj ponudi centra - stoji na mrežnoj stranici zagrebačke teretane.

Uz Allegru, Benefit Systems je nedavno preuzeo i tvrtku H.O.L.S. koja stoji iza teretana Orlando Fit, a čiji je vlasnik i direktor donedavno bio Orlando Lopac. Inače, Benefit Systems u Poljskoj nudi ne samo podizanje razine endorfina vježbanjem već ima i vlastite pretplatne modele za posjet kinima, zoološkim vrtovima, muzejima, ulaznice za koncerte i druga događanja, čak i pretplate na kuhane obroke BenefitLunch. Riječ je o tvrtki koja je u samo 11 godina od osnivanja toliko dinamično rasla na svom i ostalim tržištima da je 2011. ušla na poljsku burzu, a očito planiraju i rast u drugim segmentima na hrvatskom tržištu. 

Inače, ovlaštene osobe za zastupanje Benefit Systemsa koji stoji iza Multisporta su Petar Mažuran i Marko Bukovac, a tvrtka je  u Hrvatskoj 2022. godine ostvarila 7,34 milijuna eura prihoda koji su 2023. skočili za 60,38 posto, odnosno na 11,8 milijuna eura uz neto dobit od 2,1 milijuna eura i neto maržu od 17,68 posto. Prema zadnjim dostupnim podacima, tvrtka je povećavala broj zaposlenih, a u 2023. imala je 44 zaposlenika. 

Tvrtka H.O.L.S. koju su preuzeli od Lopca je u 2023. ostvarila ukupni godišnji prihod od 1,82 milijuna eura, što znači da je isti rastao za 30,59 posto uz neto maržu od 5,17 posto u usporedbi s 2022. kada je iznosio 1,39 milijuna eura, uz neto dobit od gotovo 94 tisuće eura. Lopčeva je tvrtka također povećavala broj zaposlenih, točnije, u 2023. imala je 32 zaposlenika.

Vlasnici Benefit Systemsa iz nekog razloga ove podatke još nisu objavili kroz medije ili putem svojih kanala, ali pretpostavlja se da će sve akvizicije ujediniti pod nazivom THE Fitness (HoB, Branimir, Green Gold, Kaptol) i na taj način spojiti već uhodanu Multisportovu priču s teretanama koje su, po novome, u njihovom vlasništvu. 

06. srpanj 2024 12:57