Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Span preuzeo GT Tarkvaru, vodećeg estonskog Microsoft partnera za 11,4 milijuna eura

31. Ožujak 2023.

Span je potpisao ugovor o kupnji 100 posto udjela u društvu GT Tarkvara, Tallinn, Estonija. Procijenjena vrijednost transakcije iznosi 11,4 milijuna eura pri čemu je dio kupoprodajne cijene koji ovisi o poslovnim rezultatima društva GT Tarkvara u 2023. i 2024. godini podložan usklađenju. Riječ je o vodećem estonskom društvu za licenciranje i upravljanje softverskom imovinom s više od 25 godina iskustva. Najnovija Spanova akvizicija ostvarena je svega godinu dana nakon preuzimanja domaćeg softverskog društva Ekobit.

Preuzimanje GT Tarkvare potvrđuje stratešku usmjerenost na daljnji rast i širenje na nova tržišta. Zemlje Baltika i Skandinavije izrazito su digitalno napredne te pokazuju rastuću potrebu za dodatnom ekspertizom u područjima Clouda i Cyber Securityja, u kojima je Span međunarodno prepoznatljiv.

- Ovom akvizicijom Span ulazi na tržište Estonije, jedne od digitalno najrazvijenijih zemalja Europe. Ekspertiza i tržišna pozicija GT Tarkvare u kombinaciji s našim naprednim cloud i cyber security uslugama odličan su temelj za daljnji rast i razvoj poslovanja na tržištima sjeverne Europe -  izjavio je osnivač i predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović.

GT Tarkvara pouzdan je partner najvećim tvrtkama u softverskoj industriji poput Microsofta, Adobea, Veritasa, Citrixa, Symanteca, VMWarea i drugih. Bilježe kontinuirani rast prihoda tijekom godina, fokusirani su na projekte vezane uz digitalnu transformaciju, cloud i kibernetičku sigurnost. Uz privatni sektor, snažno su pozicionirani i u javnom i obrazovnom sektoru.

- Span i GT Tarkvara vodeći su Microsoftovi partneri koji ovim preuzimanjem udružuju svoje dugogodišnje znanje i iskustvo. Veseli me što će naši postojeći klijenti sada imati pristup naprednim cloud i cyber security uslugama temeljenim na Spanovu višegodišnjem iskustvu rada s velikim, globalnim tvrtkama - izjavio je Taivo Remmelgas, vlasnik i član Uprave GT Tarkvare.

15. travanj 2024 13:38