Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Zapalile se baterije u Rimčevom kampusu u Kerestincu

26. Travanj 2024.
Kampus Rimac
Tvrtka Rimac Group potvrdila je kako je došlo do požara na kampusu, no potvrđuju kako je situacija odmah stavljena pod kontrolu.

Jučer je u tvornici u Kerestincu izbio požar, izvijestila je zagrebačka policija ne navodeći o kojoj se tvornici radi, dok 24sata pišu kako se radi o kampusu Mate Rimca, a ozlijeđenih osoba u ovom požaru baterija nije bilo. 

- Jučer, 25. travnja oko 14.30 sati na Kerestinečkoj cesti na Kerestincu, iz zasad neutvrđenog razloga izbio je požar baterija u poduzeću. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća eura - javlja policija. 

Tvrtka Rimac Group potvrdila je kako je došlo do požara na kampusu, no potvrđuju kako je situacija odmah stavljena pod kontrolu.

- Možemo potvrditi da je došlo do manjeg toplinskog incidenta u skladišnom dijelu našeg kampusa, prilikom prenošenja osjetljivih materijala. Nitko nije ozlijeđen, a osim na jednoj paleti materijala - nema štete na ostalim materijalima ili djelovima skladišta. Situacija je odmah stavljena pod kontrolu, te neće utjecati na nastavak useljavanja. Kako Rimac Technology svakodnevno radi sa zapaljivim  materijalima, interni interventni vatrogasni tim je na raspolaganju 24/7 kako bi osigurali pripravnost i brze reakcije na eventualne slične situacije koje u industriji proizvodnje baterijskih sustava nisu neuobičajene. Uz reakciju internog profesionalnog vatrogasnog tima, u sličnim situacijama, zakonski smo dužni javiti se i javnim službama koje potom izadju na teren - objavili su.

26. travanj 2024 10:50