Ukratko
StoryEditor

City Upgrade konferencija okuplja vodeće stručnjake za digitalni razvoj gradova

10. Lipanj 2024.

Već sedmu godinu zaredom Udruga gradova na konferenciji City Upgrade povezuje poduzetnike s jedinicama lokalne samouprave, stvarajući platformu za razmjenu znanja i iskustava te poticanje suradnje u implementaciji digitalnih rješenja Vodeći stručnjaci iz različitih institucija, gradonačelnici, predstavnici lokalne samouprave, ministri i državni tajnici, članovi ICT Grupe Udruge gradova, voditelji IT odjela gradova i komunalnih službi, te predstavnici Ministarstva pravosuđa, uprave i eksperti digitalne transformacije okupit će se od 13. do 14. lipnja u Opatiji, u Centru Gervais, na City Upgrade konferenciji.

- City Upgrade konferencija vodeći je događaj fokusiran na digitalizaciju i inovacije u gradovima, a ove godine naglasak je na kibernetičkoj sigurnosti gradova i korištenju umjetne inteligencije pri pružanju javnih usluga. I ove smo godine potvrdili koliko je tržište željno ovakve konferencije, ali i koliko smo mi kao Udruga ambiciozni u namjeri da im to i pružimo - poručili su iz Udruge gradova Republike Hrvatske, nacionalne zajednice osnovane 2002. godine koja broji 127 gradova članova.

U dva dana bogatog programa s više od 30 predavača i panelista te više od 250 sudionika konferencija će dati odgovore na neka od gorućih pitanja vezanih uz umjetnu inteligenciju (AI) i kibernetičku sigurnost, pametno upravljanje prometom u gradovima, digitalnim rješenjima za jednostavnije upravljanje gradovima i interakcije s građanima.

Posebni gosti konferencije su Gianluca Misuraca s Politehničkog sveučilišta u Madridu, izvršni direktor Master programa o umjetnoj inteligenciji u javnim službama (AI4GOV), i Joab Q. de Lang, digitalni strateg Grada Rotterdama čija su specijalnost digitalna inkluzija, kibernetička sigurnost, AI i etika. Njihova predavanja pružit će uvid u primjenu napredne tehnologije, te izazove i mogućnosti digitalne transformacije gradova.

Ovogodišnja konferencija uvodi i koncept okruglih stolova, kako bi se pružila dublja analiza određenih tema te omogućio neposredniji način rasprave i razmjene ideja.

Novinar Petar Štefanić moderira panel raspravu na temu Umjetna inteligencija – (ne)prijatelj za javne usluge, Tin Bašić vodi raspravu na temu Tehnološki izazovi i digitalna rješenja manjih gradova, dok cyber stručnjak Marko Gulan moderira panel Cybersecurity, NIS2 i tehnološki izazovi (i rješenja) za gradove.

City Upgrade konferencija 2024. jedinstvena je prilika za sve sudionike da unaprijede svoja znanja, uspostave nove poslovne kontakte i zajednički pridonesu razvoju pametnih i digitalno naprednih gradova.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Grada Opatije, a podržali su je i brojni partneri: Avola Solutions, SOM natječaji (Fortis Labor), Hrvatski Telekom, Infigo IS, Infodom, Odašiljači i veze (OIV), RAO, Span i Storm Grupa.

Provjerite program konferencije i prijavite se za sudjelovanje.

15. lipanj 2024 22:28