Ukratko
StoryEditor

Davor Pranić (Skladišna logistika): Personalizirana i cjelovita skladišna rješenja primarna su prednost naše ponude

03. Srpanj 2023.
Davor Pranić, Skladišna logistika
Generalni zastupnika Toyota Material Handling Europe i Kalmara, Skladišna logistika, oprema skladišta najnovijom tehnologijom i softverom, a za svakoga klijenta kreira ponudu baš prema njegovim potrebama. Lokalni tim stručnjaka uključen je u vođenje projekta, implementaciju, ali i održavanje tehnologije i softvera

Primjena inovacija i osmišljavanje suvremenih rješenja za potrebe klijenata u logistici poslovne su vrijednosti iza kojih Skladišna logistika stoji od svojih početaka. Davor Pranić, izvršni direktor Skladišne logistike, generalnog zastupnika Toyota Material Handling Europe (TMHE) i Kalmara, iznosi da pružaju napredne tehnologije i softver te korisnike savjetuju o najboljim skladišnim rešenjima kako bi im osigurali dodatnu vrijednost i smanjili troškove.

Koja logistička rješenja nudite?

Zahtjevi naših klijenata vrlo se brzo mijenjaju. Kada smo započeli svoju suradnju s TMHE-om 2009. godine kao generalni zastupnik za tržište u Hrvatskoj, jedini proizvod koji smo nudili bili su standardni viličari. Nakon 14 godina viličari su i dalje vrlo važan dio naše ponude, ali potrebe naših kupaca motivirale su nas da proširimo svoju ponudu komplementarnim proizvodima. U opremanju skladišnih prostora vrlo važnu ulogu imaju regalna rješenja. Naši inženjeri projektiraju optimalan raspored regala prema tipovima viličara brinući se o maksimalnoj iskoristivosti prostora, a da pritom ne narušimo procese protoka robe u skladištu.

Također smo generalni zastupnik za Kalmar vozila, specijalizirana za manipulaciju kontejnerima i teškim teretima, čime svojim klijentima, a naglasio bih naše luke, omogućujemo nabavku i servis tog vrhunskog brenda. Dodatni segment naše ponude su djelomično ili potpuno automatizirana tehnološka i softverska rješenja. U tom segmentu zastupamo sve Toyotine brendove.

Osiguravate i profesionalna savjetovanja te konzultacijske usluge.

– Konzultacijska usluga daje mogućnost dubinske analize procesa u skladišnom poslovanju i podataka korisnika. Analizom savjetujemo klijente kako poboljšati produktivnost svojih skladišnih procesa. Ako se stavimo u položaj krajnjega kupca prilikom kupnje nekog proizvoda, tražimo najbolju cijenu i brzu isporuku. Upravo brza isporuka može biti odlučujući faktor kod odluke pri kupnji jer taj proizvod želimo što prije konzumirati. Brzinu i točnost isporuke tog proizvoda jamči kvalitetna logistika. Jedan od temelja Toyotine filozofije je kaizen, odnosno konstantan napredak.

Unapređenje procesa u protoku materijala jedan je od naših ciljeva kod dogovaranja konzultacijskih usluga jer pružamo klijentu mogućnost sagledavanja postojećih procesa i zajedničkog rada na poboljšanju. Drugi važan cilj je analiza podataka. Podaci o artiklima i njihovoj protočnosti otvaraju nam pogled na potencijalnu tehnologiju koja najbolje odgovara konkretnom projektu. Svakom klijentu pristupamo personalizirano i agnostički omogućujući mu najbolje tehnološko rješenje.

Što su prednosti vaših automatiziranih skladišnih procesa?

– Toyota Material Handling Europe prepoznaje zahtjeve tržišta za automatiziranim skladišnim procesima i stalno ulaže u razvoj novih tehnologija. Akvizicijom tvrtki Vanderlande, Bastian Solutions i Viastore Group osnažio je svoju ponudu vrlo naprednim tehnološkim i softverskim rješenjima koja mogu automatizirati manipulaciju paleta i/ili pojedinačnog proizvoda ili kutije. Upravo ta cjelovita ponuda tehnologije i softvera kojoj prethodi savjetodavni pristup klijentu u izradi personaliziranog rješenja primarna je prednost naše ponude.

Dodatno, TMHE je svjetski partner nekih važnih proizvođača tehnologije kao što je tvrtka Autostore, čime proširuje svoju ponudu tehnologije. Kao dio obitelji TMHE Skladišna logistika može svojim klijentima ponuditi cjelokupni asortiman navedenih proizvoda. Time im pružamo razmatranje naprednih tehnologija u razgovoru s lokalnim partnerom.

Lokalni tim stručnjaka u Skladišnoj logistici, koji je uključen u vođenje projekta, implementaciju te održavanje tehnologije i softvera, istaknuo bih kao našu najveću prednost. Takvi sustavi traže servis 24/7 i brzi odaziv. Naša blizina klijentima i komunikacija na našem jeziku omogućuje kvalitetu u održavanju jednako kao i automatiziranom rješenju.

Slijede li logistička rješenja s autonomnim vozilima?

– Autonomna vozila prisutna su na globalnom tržištu više od 15 godina. Jedan od ključnih izazova u logistici je radna snaga, a autonomna vozila uspješno nadopunjuju manualni rad. Budući da je Skladišna logistika certificirani Toyotin partner za implementaciju autonomnih vozila, vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti imati prvi projekt implementacije autonomnih vozila u Hrvatskoj.

Sadržaj nastao u suradnji sa Skladišnom logistikom.

29. travanj 2024 21:48