Ukratko
StoryEditor

Hrvatska dobiva novog EY Poduzetnika godine

14. Ožujak 2023.

U četvrtak, 16. ožujka, saznat ćemo ime osmog EY Poduzetnika godine koji će predstavljati domaće poduzetništvo na svjetskoj završnici ovog prestižnog programa u Monacu. Kako je priopćeno, nakon dvojca iz tvrtke Bomark Pak koji je slavio prošle godine, ovogodišnjeg dobitnika nagrade neovisni žiri bira među 51 prijavljenim poduzetnikom iz 38 uspješnih tvrtki koji pokazuju da Hrvatska ima ljude s vizijom koji, usprkos svim izazovima, nezaustavljivo grade svoje poslovanje i doprinose stvaranju snažnog poduzetništva.

Globalni program nagrađivanja najuspješnijih poduzetnika EY Poduzetnik godine u Hrvatskoj se održava od 2014., kada su tu titulu ponijeli Alan Sumina i Zoran Vučinić iz Nanobita, a predvodnicima izvrsnosti proglašeni su i Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix, Marko Pipunić iz Žita, Mate Rimac iz Rimac Automobila (danas Rimac Grupa), Izabel Jelenić, Silvio Kutić i Roberto Kutić iz Infobipa, Hrvoje Josip Balen, Mislav Balković i Tomislav Dominković iz tvrtke Algebra te Miljenko Borščak i Stiven Toš iz tvrtke Bomark Pak.

O značaju programa prilikom prošlogodišnjeg izdanja Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska istaknuo je kako se svakim danom potvrđuje da program EY Poduzetnik godine ispunjava svoj cilj promocije važnosti istinskih poduzetnika i poduzetništva za gospodarstvo, a zatim i društvo u cjelini. Predsjednik žirija Emil Tedeschi naglasio je da je ova nagrada dokaz novog vremena i novih ideja.

- Riječ je o elitnoj, ali ne i ekskluzivnoj nagradi. Ona slavi želju i veselje stvaranja, svaku individualnu priču kreiranja novih vrijednosti. Nagrada EY Poduzetnik godine predstavlja jednu sretniju perspektivu uspješnijeg, zdravijeg i održivijeg društva te prosperitetnije zajednice - poručio je.

Odavanjem priznanja najboljima, program EY Poduzetnik godine nije samo jedinstvena prilika za slavlje poslovnih uspjeha, već i za jačanje poduzetničke kulture pozicioniranjem poduzetništva kao teme u javnom diskursu te poziv na upornost i izvrsnost. Program se osim u Hrvatskoj održava u više od 60 zemalja diljem svijeta, a poduzetnicima omogućava širenje poslovnih kontakata i jedinstveni uvid u globalno poduzetništvo.

Kao i dosad, o osmom hrvatskom EY Poduzetniku godine na temelju globalnih kriterija odlučit će neovisni žiri predvođen predsjednikom Uprave Atlantic Grupe Emilom Tedeschijem. Uz njega su u žiriju i uspješni hrvatski poduzetnici Nenad Bakić i Saša Cvetojević, kao i dosadašnji dobitnici nagrade EY Poduzetnik godine, Alan Sumina, Đuro Horvat, Marko Pipunić, Mate Rimac, Silvio Kutić, Hrvoje Josip Balen te Miljenko Borščak.

Osmi EY Poduzetnik godine imat će priliku predstavljati Hrvatsku na svjetskoj završnici u lipnju u Monacu na izboru za EY Svjetskog poduzetnika godine gdje će se naći u društvu najboljih svjetskih poduzetnika.

16. travanj 2024 13:52