Ukratko
StoryEditor

Infinum: Prva developerska agencija koja ima certifikat Poslodavac Partner

14. Svibanj 2024.

Ovaj je tjedan Infinum preuzeo svoj prvi certifikat Poslodavac Partner kojeg već 20 godina dodjeljuje SELECTIO Grupa, najveća hrvatska grupacija za HR konzalting. Tako je najveća domaća IT agencija postala jedina developerska agencija koja ima priznanje za visokokvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima.

Sve veća ulaganja u razvoj HR-a na IT sceni

Inače, Poslodavac Partner je najprestižniji regionalni certifikat za izvrsnost u HR-u koji trenutno broji stotinjak nositelja iz preko 10 industrija, a iz SELECTIO Grupe ističu kako upravo IT industrija u 2024. godini bilježi najveći porast nositelja certifikata što pokazuje sve veća ulaganja u razvoj HR-a na IT sceni.

Da bi zadovoljili visoke HR standarde, svi nositelji certifikata morali su proći kroz detaljnu evaluaciju sustava upravljanja ljudskim potencijalima kojom se ocjenjuje iskustvo zaposlenika u sedam ključnih područja i deset ključnih HR tema. Za Infinum, koji trenutno posluje u osam ureda u Europi i SAD-u te broji preko 400 zaposlenika, to je značilo da tim stručnjaka iz SELECTIO Grupe dobiva uvid u sve HR procese nakon čega ih uspoređuje s postavljenim standardima. Standardi prate poznatu Employer Partner metodologiju po kojoj je dosad provedeno preko 20 tisuća evaluacija HR sustava.

Najtraženije kritičko razmišljanje, komunikacija i mentorstvo

- Infinum je pokazao da njeguje zdravo radno okruženje u kojem talentirani zaposlenici poput inženjera, analitičara, dizajnera i poslovnih stručnjaka ostvaruju svoj puni potencijal i uživaju brojne benefite. Posebno se ističu po razvijenoj kulturi dijeljenja znanja koja je vidljiva kroz Infinum Academy, besplatne tečajeve programiranja, dizajna i upravljanja projektima koje agencija organizira od 2015. godine. Ovakve su prakse odličan primjer za sve tvrtke kojima su inovacije i kontinuiran razvoj preduvjeti za poslovne rezultate - istaknula je Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner iz SELECTIO Grupe.

U Infinumu zaposlenici imaju priliku razvijati kompetencije prilagođene digitalizaciji, tržišnim trendovima i novim potrebama radnih mjesta. Kompetencije koje posebno razvijaju su kritičko razmišljanje, komunikacija i mentorstvo, što su ujedno i kompetencije koje su izrazito tražene na tržištu rada, a koje svi zaposlenici Infinuma imaju priliku razvijati interno.

Analiza HR sustava Infinuma pokazala je i izrazito visoko zadovoljstvo zaposlenika kvalitetom komunikacije s menadžerima. Zaposlenici su istaknuli da se osjećaju slobodno tražiti pomoć, pitati za podršku, dati povratnu informaciju te da znaju da greške čine proces učenja.

Svi zaposlenici ostvarili povišice, bonuse ili nagrade na osnovu radne uspješnosti i individualnog doprinosa

Naravno, kvaliteta HR-a reflektira se na financijskom planu. Zato su u prošloj godini gotovo svi zaposlenici ostvarili povišice, bonuse ili nagrade na osnovu radne uspješnosti i individualnog doprinosa. Velik broj materijalnih i nematerijalnih benefita dostupan je svima, a u primjeni su i različiti fleksibilni radni angažmani koji zaposlenicima pomažu postići boji balans između privatnog i poslovnog života. Na raspolaganju su besplatne edukacije s temama mentalnog i tjelesnog zdravlja, subvencionirana psihoterapija i redovna predavanja na razne teme koje zaposlenicima mogu pomoći da učine svoj rad kvalitetnijim i ugodnijim.

14. svibanj 2024 10:32