Ukratko
StoryEditor

P&G obnovio status nositelja Poslodavac Partner certifikata

23. Siječanj 2023.
foto Toni Lugarov

Inovativnim i dobro povezanim HR praksama Procter & Gamble zadovoljio je nove kriterije nezavisnih HR stručnjaka koji čine Poslodavac Partner certifikacijski tim. Izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima P&G potvrđuje još od 2014. godine, a ove godine postigao je iznimne rezultate u području zapošljavanja te zadržavanja i nagrađivanja zaposlenika.

P&G može se pohvaliti sa svojim  HR odjelom koji na razne načine podržava razvojnu kulturu i odgovornost za osobni razvoj. Pomoću potpuno digitaliziranog onboarding procesa koji se može provesti putem P&G Learn platforme, novi zaposlenici brže i jednostavnije postaju dio organizacijske kulture. Za postojeće zaposlenike provode se razna usavršavanja, interne akademije te coaching kako bi razvili i unaprijedili njihove kompetencije u radu.

U svrhu promocije izvrsnog upravljanja ljudskim resursima, te kao odgovor na promjene i izazove u sve zahtjevnijem HR svijetu stručnjaci SELECTIO Grupe, najveće grupacije za savjetovanje u ljudskim resursima, postrožili su kriterije za postizanje certifikata Poslodavac Partner zbog čega je ova godina bila najzahtjevnija godina za sve nositelje certifikata.

Metodologija certifikata Poslodavac Partner osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. U ovogodišnju reviziju je uključeno više od pedeset vrhunskih HR stručnjaka, a standardi su definirani po uzoru na najbolje svjetske HR prakse. 

Certifikacijski tim Poslodavac Partner promatrao je HR sustav kroz employee lifecycle koji prati iskustvo zaposlenika kroz sedam ključnih etapa: privlačenje i zapošljavanje, onboarding i razvoj zaposlenika, angažiranost i zadovoljstvo zaposlenika, transformacija i razvoj, zadržavanje i nagrađivanje, te odlazak (offboarding) i povratak zaposlenika. Ovakva evaluacija po prvi puta jednako promatra dvije perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenika.  

Danas je Poslodavac Partner proveden u više od dvjesto organizacija iz preko deset zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije, uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR odjela čime je on postao puno više od priznanja. 

- Certifikat Poslodavac Partner potvrđuje da naše poslovne prakse i svakodnevno ulaganje u zaposlenike organizaciji donose željene rezultate. Od prvog dana u kompaniji svim zaposlenicima pružamo priliku da pokažu odgovornost, pristupe izazovnim poslovnim zadacima te ponude inovativna rješenja, ali i mogućnost osobnog te profesionalnog razvoja u dinamičnoj okolini za rad. Kontinuirano osluškujemo trendove na tržištu rada te nastavljamo s praksama koje osiguravaju stabilnost organizacije i zadovoljstvo zaposlenika. Priznanja poput Certifikata Poslodavac Partner motivacija su da nastavimo sa zapošljavanjem kvalitetnog kadra te podižemo ljestvicu sebi, ali i drugima u ovoj industriji - rekla je Vedra Regul Erent Ondrušek, voditeljica ljudskih resursa u P&G-u.

- Velika je čast ponovno se naći u krugu najboljih hrvatskih poslodavaca. Priznanje Poslodavac Partner od iznimne je važnosti jer je proizašlo iz ocjenjivanja zadovoljstva naših zaposlenika. Ponosni smo što i na lokalnoj razini zaposlenicima pružamo kvalitetu rada kao i u drugim P&G uredima, odnosno zadržali smo kvalitetu rada koja je utkana u srž naše kompanije. Ovo prestižno priznanje nam je samo poticaj da u budućnosti budemo još bolji - rekla je Nikolina Silov Konjevoda, generalna direktorica Procter & Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju.

21. travanj 2024 20:59