Ukratko
StoryEditor

Poslovna inteligencija preuzela certifikat Poslodavac Partner: provedeno preko 110 sati usavršavanja po zaposleniku

31. Svibanj 2024.

Od samog početka formiranja HR funkcije prije sedam godina, HR tim Poslovne inteligencije predan je radu na unapređenjima koja znače kvalitetnija radna mjesta. Upravo im je zato SELECTIO Grupa, najpoznatija HR konzalting grupacija u Hrvatskoj, dodijelila šesti Poslodavac Partner certifikat kao potvrdu uspjeha u osiguravanju izvrsnih uvjeta rada.

– Poslovna inteligencija prvi put je stekla certifikat Poslodavac Partner 2018. godine. Taj certifikat nam je bio izuzetno koristan jer sam kao voditeljica HR-a dobila jasne smjernice za unaprjeđenje naših procesa. Uprava i menadžment tvrtke dobili su jasniji uvid u rad HR-a i kako se naši procesi uspoređuju s drugim tvrtkama. Od tada, svake godine kroz recertifikaciju dobivamo korisne smjernice od certifikacijskog tima o najboljim svjetskim praksama i načinu kako dalje unaprijediti naše procese. Preporučila bih svim kolegicama i kolegama u HR zajednici prolazak kroz certifikacijski proces jer nam on pomaže osvijestiti što sve radimo dobro, što često zaboravljamo, te nam donosi nove, svježe ideje iz najboljih HR praksi koje možemo implementirati kako bismo unaprijedili naše procese, na korist poslodavca i zaposlenika. Dodatna prednost Poslodavac Partner certifikacije je eksterna komunikacija kvalitete i dizajna HR procesa tvrtke. Na taj način potencijalnim kandidatima pokazujemo da Poslovna inteligencija zaista cijeni kvalitetu, izvrsnost i odgovornost u radu u svim procesima – izjavila je Nataša Margetić Lukić, voditeljica ljudskih potencijala u Poslovnoj inteligenciji.

Povratnim informacijama i igrom do snažnije angažiranosti

Jednom kada ovladaju svojim prvim radnih zadacima, za sve su zaposlenike definirani i individualni razvojni planovi. U prethodnoj godini je preko 110 sati uloženo u usavršavanje po zaposleniku, stoga ne čudi visoko zadovoljstvo zaposlenika mogućnostima razvoja i napredovanja. Na putu do ostvarenja profesionalnog i osobnog rasta u Poslovnoj inteligenciji, svi zaposlenici dobivaju strukturirane povratne informacije i dokumentirane procjene radne uspješnosti. Svi zaposlenici su uključeni i u godišnje ispitivanje kulture, zadovoljstva i angažiranosti, na temelju čijih rezultata organizacija definira akcijske planove. Uključivanjem povratnih informacija zaposlenika organizacija osigurava uvjete kako bi kvalitetno radno mjesto bilo osigurano svima koji zajednički rade na njezinom uspjehu.

Poslovna inteligencija provodi i zabavan program prepoznavanja i nagrađivanja doprinosa zaposlenika „PI Extra Mile“, kojim su obuhvaćeni svi zaposlenici. U programu zaposlenici,kroz igru, skupljaju „milje“ za sudjelovanje u aktivnostima koje im nisu osnovni dio opisa posla. Time doprinose boljem poslovanju te su sukladno angažmanu transparentno nagrađeni.

21. lipanj 2024 08:51