Ukratko
StoryEditor

Predstavljanje novog sustava za nadzor platformskog rada na prvoj domaćoj konferenciji o gig ekonomiji

13. Studeni 2023.
Objavljen je program prve domaće Gig konferencije, koja se održava 6. prosinca u zagrebačkom Hotelu Zonar

Tko su sve sudionici u gig ekonomiji i koji su trendovi u tom segmentu tržišta rada, kako je sada reguliran rad platformi, a kako će biti od 1. siječnja 2024. te koji je model zapošljavanja poželjan, teme su o kojima će se raspravljati na prvoj domaćoj Gig konferenciji u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij. Gig konferencija održava se 6. prosinca u Hotelu Zonar, a cijeli je program objavljen na službenoj web stranici, gigkonferencija.com.

Ekonomistica i profesorica Vedrana Pribičević uvest će sudionike u temu gig ekonomije, a o poljskom iskustvu na konferenciji će govoriti Tomasz Milosz, poduzetnik i CEO start-upa GIGLIKE, koji u Poljskoj radi na popularizaciji gig ekonomije.  

Novi informacijski sustav koji će regulirati platformski rad u Hrvatskoj u upotrebi će biti od 1.1.2024., a javnosti će ga na Gig konferenciji predstaviti Dražen Opalić, ravnatelj Uprave za rad i zaštitu na radu u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i pomoćnik ministra.

Očekuju nas i dvije panel diskusije na kojima će se okupiti svi sudionici u gig ekonomiji – od agregatora, predstavnika platformi, gig radnika do predstavnika akademske zajednice i javne administracije, odnosno Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatske udruge poslodavaca. Jedna od tema je način zapošljavanja na platformama, pod nazivom: ‘Platformski rad - samozaposleni ili u radnom odnosu?‘, dok će se na drugom panelu pričati o tom što nas tek očekuje u ovom segmentu rada, pod nazivom: ‘Budućnost tržišta rada‘. O trendovima na digitalnim platformama govorit će Drago Cota, general manager hrvatske podružnice Glova.

Cijeli program pogledajte na gigkonferencija.com, a svoje ulaznice osigurajte na vrijeme OVDJE.

Prvu hrvatsku konferenciju o gig ekonomiji pratite i na Instagramu, Facebooku i LinkedInu.

20. lipanj 2024 21:34