Ukratko
StoryEditor

ROCKWOOL na 16. mjestu među 100 najodrživijih tvrtki na svijetu

20. Siječanj 2023.

Corporate Knights Global 100 prestižna je lista na kojoj je rangirano 100 najodrživijih kompanija, a ROCKWOOL je na 1. mjestu među proizvođačima građevinskih proizvoda u svijetu

Na ovogodišnjoj ljestvici Global 100 koju provodi Corporate Knights, ROCKWOOL je prepoznat kao jedna od najodrživijih tvrtki u svijetu općenito i globalni lider u održivosti među tvrtkama koje proizvode građevinske proizvode.

Ova rang lista kvantitativno uspoređuje i rangira najveće svjetske kompanije izlistane na burzi, naglašavajući podjednako negativan utjecaj poslovanja tvrtke kao i pozitivan utjecaj njenih proizvoda i usluga na ljude i planet.

Čak 6720 tvrtki čiji prihodi premašuju milijardu USD rigorozno su ocjenjivane. Prema Corporate Knightsu, najboljih 100 rangiranih kompanija također postižu iznimne financijske usjehe, koji nadmašuju indekse od kad se krenulo s rangiranjem 2005. godine.

- Čast nam je što smo uključeni u Global 100 zajedno s toliko respektabilnih tvrtki i što smo nabolje rangirana među među proizvođačima građevinskih proizvoda. Još uvijek imamo mjesta za napredak u nekim područjima, ali kao tvrtka s energetski intenzivnom proizvodnjom, posebno je ohrabrujuće što su prepoznali pozitivni utjecaj ROCKWOOL proizvoda kao i naša nastojanja da doprinosimo dekarbonizaciji i tako smanjujemo utjecaj našeg poslovanja - komentirala je viša potpredsjednica tvrtke ROCKWOOL, Mirella Vitale.

Održivi proizvodi i napredak prema dekarbonizaciji

Osnovni materijal za ROCKWOOL proizvode je kamena vuna. Izrađena od vulkanske stijene, može se u potpunosti reciklirati te ima višestruka svojstva koja kamenu vunu čine idealnom za mnoge primjene. O tome što naše proizvode od kamene vune čini jedinstvenima možete saznati na našoj stranici By Nature.

Iako je naša proizvodnja energetski intenzivna, ROCKWOOL izolacija od kamene vune štedi mnogo više energije i sprječava emisiju CO2 – zapravo 100 puta više nego što se potroši i emitira tijekom njene proizvodnje. I ostali proizvodi od kamene vune koje nudi ROCKWOOL podupiru održivi moderni život jer osiguravaju bolje upravljanje vodom, pružaju bolju akustiku, zgrade su estetski privlačnije, a imamo i rješenja za hortikulturni uzgoj za profesionalne uzgajivače u staklenicima.

ROCKWOOL je 2020. godine potpisao inicijativu Science Based Targets (SBTi) i obvezao se na verificirani i odobreni plan ambicioznog smanjenja jedne trećine ukupnih emisija stakleničkih plinova u životnom ciklusu do 2034. godine, koristeći 2019. godinu kao polazište.

04. ožujak 2024 13:20